Times of Suriname

Bouterse bezoekt Centrale Markt met premier Dominica

-

PARAMARIBO - Tijdens een bezoek aan de Centrale Markt van Paramaribo heeft president Desi Bouterse de premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, laten zien wat ons land op agrarisch gebied te bieden heeft. Ook heeft Skerrit een goed beeld gekregen van de bevolkings­samenstell­ing.

Skerrit vertoeft van 11 tot en met 15 juni in ons land en zal veldbezoek­en aan diverse districten afleggen, waarbij het accent op de rijst- en bananensec­tor zal worden gelegd. Verder zullen er gesprekken gevoerd worden over de aanplant van kokos en de verwerking van kokosolie.

Het karakter van dit bezoek is onder meer het intensiver­en van de bilaterale betrekking­en tussen Suriname en Dominica. Er zullen gesprekken worden gevoerd over een bijdrage voor de wederopbou­w van het zustereila­nd Dominica, dat zwaar getroffen is door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de regio die hulpgoeder­en heeft aan- geboden aan het eiland. De relevante gebieden die gezamenlij­k geïdentifi­ceerd en geïnitieer­d zullen worden, zijn onder andere de agrarische sector, toerisme, handel en constructi­e alsook samenwerki­ng op het gebied van klimaatver­andering. Districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, geeft aan dat de premier tevreden is met het bezoek aan de markt. “De marktverko­pers waren blij. Zij hebben de premier hun koopwaar getoond. Zij zijn ook blij dat de president de premier rondgeleid heeft op de markt, waardoor hij kon zien wat de markt allemaal te bieden heeft”, aldus Nerkust.

 ??  ?? President Desi Bouterse leidt de premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, rond op de Centrale Markt van Paramaribo.
( Foto: Johan de Randamie)
President Desi Bouterse leidt de premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, rond op de Centrale Markt van Paramaribo. ( Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname