Times of Suriname

Vijf jaar celstraf geëist voor twee berovingen

-

PARAMARIBO - Nelson C riskeert vijf jaar celstraf voor twee berovingen. Hij vervoerde een ander die de berovingen pleegde. De officier van justitie zegt dat op 25 april 2017 een man werd beroofd aan de Prinsesses­traat. Het slachtoffe­r verklaarde dat een onbekende man het rechter voorportie­r van zijn wagen opendeed.

Hij gilde toen, waarna de dader zei dat hij dacht dat het zijn auto was. Toen het slachtoffe­r dichterbij ging, rukte de rover zijn tas weg. Hij rende achter de man aan die in een witte gereedstaa­nde wagen stapte.

Uit verhoor van Nelson C blijkt dat hij meermalen is veroordeel­d voor het plegen van inbraken en berovingen. Hij vertelde dat hij samen met twee anderen in een witte wagen zat. Zij reden rond en gingen in de Prinsesses­traat. Een van de mannen stapte uit en kwam met een tas terug. Nelson C verklaarde dat de man vertelde dat hij in een gevecht raakte met zijn werkgever van wie hij de tas afpakte. Op 25 oktober 2017 werd een vrouw beroofd aan de Poseidonst­raat. De vrouw ging haar kinderen ophalen, toen zij zag dat iemand haar portier opendeed. Zij zag dat een man naar haar tas greep tussen de voorzittin­gen, maar zij hield die stevig vast. De man zag toch kans de tas weg te rukken. Hij stapte daarmee in een grijze wagen die door Nelson C was gehuurd.

Een dag na de beroving brachten twee andere mannen op een sleepwagen de gehuurde auto met schade naar het autoverhuu­rbedrijf. Omdat de verhuurder wilde dat Nelson C die zelf moest brengen, ging hij naar de plaats. Hij tekende de schuldbeke­ntenis en betaalde een deel van de schade.

Advocaat Harold Belfor pleitte dat zijn cliënt geen afspraak had met een ander om tassen weg te rukken. Volgens hem is de man behulpzaam geweest bij de feiten.

Op 26 juni doet de rechter uitspraak in deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname