Times of Suriname

Raadsman wijst op ‘geschonden verdedigin­gsbelang’

-

PARAMARIBO - Raadsman Oscar Koulen betoogde gisteren dat het verdedigin­gsbelang in de zaak van zijn cliënt Jonathan R, die verdacht wordt van beroving, is geschonden. Hij geeft aan dat een getuige bezwarende verklaring­en tegen zijn cliënt bij de politie aflegde, maar niet op de zitting verscheen.

Koulen vindt dat wanneer de officier van justitie deze bezwarende verklaring als ondersteun­ingsbewijs gebruikt, het verdedigin­gsbelang van de verdachte wordt geschaad. Volgens hem handelt de vervolging in strijd met het principe van goede procesorde. Daarom vroeg hij de bezwarende verklaring van de getuige buiten beschouwin­g te laten.

De advocaat zegt dat zijn client op de bewuste dag met zijn vriendin uit huis vertrok om naar een car wash te gaan. Hij zou verder een vriend afzetten. De vriend stapte uit de wagen en vertelde hem naderhand dat hij samen met een ander een beroving had gepleegd. Koulen zegt dat dit de ware lezing van het gebeuren is. Volgens hem valt zijn cliënt te verwijten dat hij kennis droeg van een misdrijf en dit niet aan de politie doorgaf. Jonathan R maakte zich niet schuldig aan een strafbaar feit. De raadsman vroeg vrijspraak voor hem. Hij vroeg ook teruggave van de wagen van de moeder van Jonathan R. De moeder gaf Jonathan R geen toestemmin­g om die te gebruiken. Jonathan R voerde in zijn laatste woord aan onschuldig te zijn.

Op 26 juni doet de rechter uitspraak in deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname