Times of Suriname

9LHWQDPHVH UHJHULQJ VWHPW YRRU ]HHU VWUHQJH LQWHUQHWZH­W

-

9,(71A0 'e regering van 9ietnam heeft voor een veel strengere internetwe­t ge stemd, die onder meer eist dat internetEe­driMven informatie over 9ietnameze­n alleen in het land zelf opslaan. 'e goedkeXrin­g van de wet volgt na dagen van geweldda dig protest op meerdere plek ken in het land. 'e nieXwe wet kreeg goedkeXrin­g van

procent van de aanwezige wetgevers, meldt 5eXters. %edriMven als )aceEook en *oogle moeten onder de nieX we wet alle EelangriMk­e data over 9ietnameze­n opslaan in 9ietnam. 2ok ziMn de EedriM ven verplicht om kantoren in 9ietnam te openen om snel aan dataverzoe­ken van de re gering te kXnnen voldoen. )aceEook en *oogle heEEen zich tegen de wet Xitgespro ken. 1aast de demonstrer­ende EXrgers ziMn ook de mensen rechtenorg­anisaties +Xman 5ights :atch en Amnest\ ,nternation­al niet EliM met de wet.

9olgens +Xman 5ights :atch is de wet een Eedreiging voor vriMheid van meningsXit­ing en vriMe toegang tot informa tie. Amnest\ vreest dat de 9ietnamese overheid techEe driMven gaat dwingen om data van geErXikers te overhandi gen, met censXXr tot gevolg. 'e 96 en &anada hadden EiM 9ietnam aangedrong­en de stemming Xit te stellen en ziMn nieXwe c\Eerwet te herzien, om er zeker van te ziMn dat die strookt met internatio­nale regels.

9olgens het comitp voor de fensie en veiligheid van het commXnisti­sche land is de nieXwe wet nodig om com pXtercrimi­naliteit aan te pak ken en in liMn met internatio nale regels. ³'atacenters in 9ietnam plaatsen, verhoogt de kosten voor EedriMven, maar is noodzakeli­Mk voor de c\Eerveiligh­eid die 9ietnam nodig heeft´, zei 9o 7rong 9iet, hoofd van het comitp.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname