Times of Suriname

&$6 VFKRUVW (UUDQL

-

TENNIS - De Italiaanse tennisster Sara Errani is maandag door het internatio­naal sporttribu­naal CAS voor nog eens acht maanden geschorst, vanwege het gebruik van doping. De voormalige finaliste van Roland Garros 2012 werd in februari vorig jaar, bij een controle buiten de wedstrijde­n om, betrapt op gebruik van het verboden middel ‘letrozole’. Op basis daarvan is Errani in augustus voor twee maanden geschorst en is een streep gehaald door haar prestaties tussen februari en juni. Volgens de huidige nummer 72 van de we- reld heeft ze het middel echter door een misverstan­d in haar lichaam gekregen. Letrozole wordt gebruikt voor het behandelen van borstkanke­r. De moeder van Errani lijdt al enige jaren aan kanker en wordt onder meer met het betreffend­e middel behandeld. De moeder van de tennisster verklaart dat ze de medicijnen in de keuken bewaart en dat tijdens een bezoek van haar dochter vermoedeli­jk een tablet in het eten is terechtgek­omen.

Het CAS accepteert die uitleg, maar vindt dat Errani toch een bepaalde mate van schuld heeft. Het Italiaanse antidoping­bureau NADO kreeg daardoor zijn zin met een langere schorsing van in totaal tien maanden.

Errani schrijft in een verklaring dat ze ontdaan is door de uitspraak van het CAS. “Het is een schande. Ik heb nooit met opzet prestatieb­evorderend­e middelen gebruikt, daarvoor hou ik te veel van tennis. Ik voel me machteloos tegen zoveel onrechtvaa­rdigheid.” Na haar periode van inactivite­it vond Errani zich terug op de 280e plaats op de wereldrang­lijst. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname