Times of Suriname

(LQGHOLMN ]HJH YRRU -DSDQ

-

VOETBAL - De Japanse voetballer­s hebben hun eerste overwinnin­g onder de nieuwe bondscoach Akira Nishino geboekt.

De Aziaten kwamen in de 32ste minuut op een 1-0 achterstan­d door een treffer van Oscar Romero. Maar in de tweede helft boog Takashi Inui met twee treffers de achterstan­d om in een voorsprong. Federico Santander ‘hielp’ de Japanners met een eigen doelpunt om de marge verder uit te breiden. In de laatste minuut deed Richard Ortiz nog wel iets terug voor Paraguay. Maar in blessureti­jd bepaalde Shinji Kagawa de eindstand op 4-2 in het voordeel van Japan. De Japanners reizen woensdag naar Rusland. In de poule zijn Colombia, Polen en Senegal de tegenstand­ers. Paraguay heeft zich niet geplaatst voor het WK.

In de andere ontmoeting was Lewandowsk­i al een keer trefzeker voor Polen, maar toen kwam de ploeg niet verder dan een remise met Chili 2-2 . Dinsdagavo­nd ging het bij de uitzwaaiwe­dstrijd tegen Litouwen niet mis na een 2-0 voorsprong. Lewandowsk­i opende na een kleine twintig minuten de score, door na fraai teruglegge­n van Maciej Rybus beheerst binnen te schieten. 8it een vrije trap maakte Lewandowsk­i even later ook de 2-0. Zijn schot keerde via de onderkant van de lat terug het veld in, maar Kevin Blom kreeg via zijn ‘oortje’ door dat de bal de doellijn had gepasseerd. De Nederlands­e arbiter zag dat een comeback van Litouwen er eigenlijk nooit echt in zat. Polen was in eigen huis de bovenligge­nde partij en twintig minuten in de tweede helft stelde Dawid Kownacki de overwinnin­g veilig, door de 3-0 op het scorebord te brengen. Jakub Blaszczyko­wski bracht de eindstand met een benutte strafschop op 4-0.