Times of Suriname

:all Street verwerkt top 7rump en .im

-

NEW <OR. - De beurzen in NeZ <ork leken gisteren zonder grote koersbeZeg­ingen te gaan openen. Net als elders in de Zereld verZerken Amerikaans­e beleggers de topontmoet­ing tussen president Donald Trump en de Noord-.oreaanse leider .im Jong-un in Singapore. Er kZamen ook cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten. Verder Zordt vooral uitgekeken naar het rentebeslu­it van de )ederal Reserve.

Trump en .im tekenden een overeenkom­st voor de denucleari­sering van het .oreaanse schiereila­nd. Daarin belooft 3\ong\ang zijn kernprogra­mma af te bouZen in ruil voor veiligheid­sgaranties van Washington. De sancties tegen Noord-.orea blijven voorlopig nog Zel van kracht. De )ed begon gisteren aan zijn tZeedaagse beleidsver­gadering. De algemene verZachtin­g is dat de koepel van Amerikaans­e centrale banken de rente verder verhoogt. )ed-president Jerome 3oZell geeft een toelichtin­g, Zaarbij met name Zordt gekeken naar aanZijzing­en voor het toekomstig­e beleid. De Europese &entrale bank E&B heeft morgen een beleidsver­gadering.

De inflatie in de VS is in mei opgelopen naar ,8 procent op jaarbasis, van , procent in april. Dat cijfer komt overeen met de gemiddelde verZachtin­g van economen. Daarnaast bleek dat het vertrouZen van kleine ondernemer­s in de VS in mei het op een na hoogste niveau ooit heeft bereikt. /ater deze Zeek Zorden gegevens gemeld over onder meer de producente­nprijzen, Zinkelverk­open en het Amerikaans­e consumente­nvertrouZe­n van de 8niversite­it van 0ichigan. Bij de bedrijven op Wall Street is er belangstel­ling voor AT T en Time Warner. Een Amerikaans­e rechter gaat dinsdag beslissen of goedkeurin­g Zordt gegeven voor de overname van mediabedri­jf Time Warner door telecomcon­cern AT T in een deal van 8 miljard dollar. De overname stuitte op mededingin­gsbezZaren en beide bedrijven proberen via de rechter af te dZingen dat zij alsnog mogen fuseren.

Ook farmaceut Eli /ill\ kan op aandacht rekenen. Het Amerikaans­e bedrijf heeft samen zijn partner Astra=eneca besloten te stoppen met testen van een nieuZ middel tegen Alzheimer omdat die geen resultaat opleverden. De DoZJonesin­de[ eindigde maandag een fractie hoger op . , 1 punten. De brede S 3 steeg ,1 procent tot 81,98 punten. Technologi­ebeurs NasdaT ging , procent omhoog naar 9,9 punten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname