Times of Suriname

7HVOD¶V NULMJHQ XSGDWH PHW YROOHGLJ ]HOIULMGHQG­H IXQFWLHV

-

9olgens 0usN waren software-uSdates van de $utoSilot-functie tot nu toe volledig gericht oS veiligheid. 0et de nieuwste versie van de $utoSilot-software worden voor het eerst ooN volledig ]elfrijdend­e functies ingeschaNe­ld.

5ecente auto¶s van Tesla ]ijn voor]ien van alle sensoren en s\stePen oP ]elfstandig te Nunnen rijden. De software was er echter nog niet Nlaar voor bovendien ]ijn volledig ]elfrijdend­e auto¶s voor consuPente­n nog in geen enNel land legaal.

0et de huidige software hebben auto¶s van Tesla al wel deels ]elfrijdend­e functies. +et gaat daarbij oP een geavanceer­de vorP van cruisecont­rol waarbij de auto oS de snelweg ]elfstandig afstand Nan houden van ]ijn voorganger en ]elfs autoPatisc­h van rijbaan Nan wisselen. +oewel de functie nadruNNeli­jN niet bedoeld is voor rijden ]onder handen of aandacht oS de weg gaat dat soPs toch fout. Tesla-chauffeurs behandelen de rijonderst­euning als ]elfrijdend­e functie soPs Pet dodelijNe ongeluNNen tot gevolg.

+et is nog niet beNend welNe ]elfrijdend­e functies er worden toegevoegd Pet de nieuwe uSdates. +et ]al niet direct gaan oP een volledig s\steeP voor ]elfstandig­e navigatie van $ naar % eerder oP gevallen waarin de chauffeur het stuur tijdens het rijden Pag loslaten. 0et de nieuwe uSdate worden ooN nog nieuwe veiligheid­sfuncties toegevoegd. =o wordt het s\steeP beter in het oPgaan Pet saPenvoege­nde rijbanen in de sSits.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname