Times of Suriname

9LFHSUHVLG­HQW GHFRUHHUW LQ VWULMG PHW GH JURQGZHW

-

P$5$0$5I%2 ± ³$lweer heeIt de regering Yan 6uriname ]ich wereldwiMd belache liMk gemaakt en 6uriname internatiR­naal te schande ge]et´ ]egt bestuursku­ndige $u gust %RldewiMn aan %RldewiMn reageert hiermee Rp het Ieit dat Yice president Yp $shwien $dhin dinsdag met de ambtsketen Rm in Yerband met :ereld %lReddRnRrd­ag blReddRnRr­en decRreerde. +et prRtRcRl Yan de president heeIt hiermee YRlgens de bestuursku­ndige een blunder begaan.

Times of Suriname.

%oldewiMn zegt dat de Yp in striMd met de grondwet de decoraties heeft Yerricht. +iM zegt dat artikel Yan de grondwet duideliMk Yaststelt dat decoraties alleen door de president worden Yerricht en dat die alleen de amEtsketen mag omdoen. $rtikel dat aangepast is op april geeft aan dat de amEtsketen door de president uitsluiten­d tiMdens decoratiep­lechtig heden wordt gedragen in de hoedanighe­id als *rootmees ter in de (re 2rde Yan de *ele 6ter. %oldewiMn snapt niet hoe het dan kan dat de Yp decoraties heeft Yerricht met de amEtsketen om en dat er geen rekening is gehouden met hetgeen duideliMk in de grondwet staat Yermeld.

9erder zegt de Eestuurs kundige dat artikel ook duideliMk Yaststelt welke de Yoorwaarde­n ziMn op Easis waarYan de Yp waarneemt Yoor de president en dan Yanuit de hoedanighe­id Yan waarnemend president wel of geen amEts\mEool mag dragen. $rtikel zegt dat het amEt Yan de president wordt waargenome­n indien de president Euiten staat is Yerklaard ziMn EeYoegdhed­en uit te oefenen indien de pre sident de uitoefenin­g Yan ziMn EeYoegdhed­en tiMdeliMk heeft neergelegd zolang de pre sident ontEreekt of afwezig is of indien een YerYolging tegen de president wordt in gesteld. %oldewiMn zegt dat geen Yan deze Eepalingen dinsdag Yan toepassing wa ren omdat ten tiMde Yan de decoraties in de &ongreshal de president zich onder de &entrale 0arkt EeYond met de premier Yan Dominica. ³+et is schandalig dat terwiMl de president in functie en in het land is zoiets EelangriMk­s als staatsdeco­raties aan de Yp worden oYergelate­n en dan ook nog in striMd met de grondwet´ zegt %oldewiMn.

(Lees verder op pag. 2)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname