Times of Suriname

³,QGLD KHHIW DQGHUH ODQGHQ RRN QRGLJ´

-

1(: D(/+I De ]eYen dagen durende drielanden­tRur die 5am 1ath .RYind de president Yan India tussen en Muni uitYRert is bedReld Rm de pRsitie Yan India in de wereld te Yerbeteren dRRr met steeds meer landen cRntacten te leggen en samenwerki­ng aan te gaan. Dit meldden de Indiase media gisteren in hun publicatie­s na een persbriefi­ng met Partha 6atpath\ die de MRint secretar\ IRr /atin $merica and &aribbean is. +iM gaI inIRrmatie RYer het kRmende be]Rek Yan de Indiase president.

³&hina is in de regio Eezig ziMn economisch­e positie te Yersterken en is hard aan de slag om Eanden met zoYeel mogeliMk landen te Yerster ken. ,ndia kan daarom niet achterEliM­Yen dus moeten ook wiM zoYeel mogeliMk de Eanden met andere landen Yersterken en onze positie in de wereld Yersterken´ legde 6atpath\ uit. 9anuit dit oog punt heeft de ,ndiase presi dent Yolgens hem Eesloten om *riekenland 6uriname en &uEa te Eezoeken. ,ndia deelt met deze landen ook al een historie Yanwege de ,ndiase diaspora en in de toekomst zullen Yooral 6u riname en &uEa EelangriMk­e tussenspel­ers ziMn Yoor ,n dia om Yerder Eanden aan te gaan met de oYerige landen in /atiMns $merika en het &ari Eisch *eEied.

³,n de komende maanden zullen zowel de ,ndiase pre sident als premier 1arendra 0odi meerdere landen in /atiMns $merika Eezoeken waaronder $rgentinis en mis schien ook %razilis. (r ziMn enkele kritische onderwerpe­n en EelangriMk­e sectoren waar Yoor ,ndia samenwerki­ng met andere landen moet aangaan. +et Eezoek Yan 5am 1ath .oYind moet erYoor zorgen dat hieraan een Eegin wordt gemaakt. 9ooral in de ener giesector kunnen landen als 6uriname en &uEa in de toe komst EelangriMk­e partners ziMn Yoor ,ndia´ zegt 6atpa th\.

De delegatie Yan de ,ndiase president die *riekenland 6uriname en &uEa zal Eezoe ken Eestaat uit ziMn echtge note 6aYita .oYind en hun twee kinderen. 9erder reizen ook mee de minister Yoor 6taal 9ishnu Deo 6ai parle mentsleden Dinesh .ash\ap en 1it\anand 5ai. De dele gatie Eestaat uit EiMkans man onder wie deskundige­n uit Yerschille­nde sectoren die nodig ziMn EiM de onderhande lingen staf en personeel Yan de president Yeiligheid­sman nen technici en persYerte genwoordig­ers.

(Times of India/The Week)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname