Times of Suriname

9RONVZDJHQ EHWDDOW ERHWH YDQ PLOMDUG HXUR RP HPLVVLHVFK­DQGDDO

-

D8,76/$1D 9olks wagen Eetaalt aan Duitse autoriteit­en een Eoete Yan

milMard euro Yanwege het emissiesch­andaal meldde het concern gisteren. De autofaErik­ant zegt de Eoete te accepteren en daarmee ook Yerantwoor deliMkheid te nemen Yoor de fraude. 9olkswagen gaat niet tegen de geldstraf in Eeroep. +et concern hoopt dat de Eoete ook een µsig nificant positief effect’ zal heEEen op andere lopende onderzoeke­n in (uropa. De Eoete Eestaat uit een ma[imale straf Yan mil Moen euro. 9olkswagen moet daarnaast milMoen euro Eetalen Yanwege de economisch­e Yoordelen die het concern door de fraude heeft genoten.

9olkswagen raakte in het naMaar Yan in op spraak toen Eleek dat het concern Marenlang sMoemel de EiM toelatings­testen Yoor dieselmoto­ren.

De motoren waren Yoor zien Yan YerEoden software waardoor ze in het laEora torium Yeel schoner uit de Eus kwamen dan EiM nor maal geEruik op de openEa re weg. De affaire heeft al geleid tot de nodige Eoetes en schikkinge­n. Daar ziMn EiM elkaar Yele milMarden mee gemoeid. ,n april heeft 9olkswagen Yan een $merikaanse rechter al een Eoete gekregen Yan omge rekend milMard euro. Dit geEeurde nadat het concern schuld had Eekend. 2ok heeft het EedriMf een fonds Yan milMard euro op gezet om auto’s terug te kopen Yan gedupeerde con sumenten.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname