Times of Suriname

Vervolg van pagina 1: Bouterse en Skerrit brengen veldbezoek­en...

-

Minister Lekram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), die ook deel uitmaakte van de delegatie, zegt dat de premier van Dominica zich ook in de districten Para en Commewijne zal oriënteren. Het gaat volgens hem om districten die gefocust zijn op de agrarische sector, die worden aangedaan met de buitenland­se gasten. Soerdjan geeft aan dat het de bedoeling is dat de veldbezoek­en premier Skerrit en zijn delegatie een indicatie geven over wat Suriname specifiek te bieden heeft. Dit vooral in het kader van de wederopbou­w van het eiland Dominica, dat in 2017 zwaar werd getroffen door orkaan Maria. “Het is van belang dat we als twee naties binnen de Caricom samenwerke­n. Dat is de bedoeling, maar natuurlijk is er een lijn van de regering dat we samenwerki­ngsverband­en intensiver­en.”

De LVV-minister zegt dat Dominica heeft aangegeven belangstel­ling in plantmater­iaal van onder andere kokos te hebben, omdat zijn kokosaanpl­ant en ook andere boomsoorte­n zijn verwoest door de orkaan. “Die zaken willen ze oppakken, maar ook een samenwerki­ng op het gebied van agrarische producten”, meent de bewindsman. Hij benadrukt dat het een win-winsituati­e blijft voor beide landen, maar dat de focus nu specifiek gericht is op de wederopbou­w van het eiland.

Skerrit is voor een officieel bezoek in Suriname en zal op het hoogste politiek niveau bespreking­en voeren met president Desi Bouterse. Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiver­en van de bilaterale betrekking­en tussen Suriname en Dominica evenals bespreking­en, die kunnen bijdragen aan de wederopbou­w van het zustereila­nd Dominica. Het gezelschap bestaat naast Bouterse en Skerrit uit de Surinaamse ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Regilio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Ronni Benschop van Defensie. De hoge buitenland­se gast wordt op zijn missie in Suriname vergezeld van Joseph Isaac, minister voor Milieu, Klimaat, Veerkracht en Rampenbehe­er en Stadsverni­euwing, Reginald Thomas, vaste secretaris van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij, Minchinton Burton, directeur Bosbouw en sergeant Michael Sebastien veiligheid­sman van de premier. Skerrit gaat morgen terug naar Dominica.

AL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname