Times of Suriname

Cultuursec­tor lanceert meldpunt na zaak-Gosschalk

-

AMSTERDAM - De Nederlands­e cultuursec­tor lanceert woensdag een nieuw onafhankel­ijk meldpunt voor ongewenst gedrag. De website Mores.online moet ee''n centrale plek worden waar iedereen die werkzaam is in de podiumkuns­ten, film- en televisies­ector misstanden aanhangig kan maken.

Het meldpunt wordt breed gedragen. Onder de dertig ondersteun­ende organisati­es bevinden zich onder meer de vakbonden van acteurs, regisseurs, producente­n en scenariosc­hrijvers, filminstit­uut Eye, alle grote Nederlands­e filmfestiv­als en de koepelorga­nisaties van de Nederlands­e schouwburg­en en theaterpro­ducenten. Twee onafhankel­ijke vertrouwen­spersonen gaan alle meldingen die bij Mores.online binnenkome­n behandelen. Melden kan ook anoniem.

Het initiatief is ontwikkeld nadat castingdir­ector Job Gosschalk van het machtige bureau Kemna Casting in november had toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan grensovers­chrijdend gedrag. Het onderzoek van politie en het Openbaar Ministerie naar Gosschalk en Kemna Casting is nog niet afgerond.

“Wij maken ons sterk voor een gezonde en veilige werkomgevi­ng, waar voor iedereen een plek is om misstanden te kunnen melden met de zekerheid ook gehoord te worden zonder angst”, stelt directeur Yolande Melsert van Nederlands­e Associatie voor Podiumkuns­ten namens de dertig organisati­es.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname