Times of Suriname

9S 0e[iFo en &anada orJanisere­n :.

-

V2(T%$/ De Verenigde Staten, Mexico en Canada or ganiseren het :K van . +et µ8nited¶ bid heeft meer stemmen vergaard dan het bid van Marokko, zo maakt wereldvoet­balbond F,F$ bekend. Gisteren werd ge stemd tijdens een congres in Moskou. +et wordt de eer ste keer dat een :K in drie verschille­nde landen wordt georganise­erd.

+et bid van de 1oord $merikaanse landen kreeg uiteindeli­jk stemmen, terwijl Marokko er ver zamelde. De K1V% zal de uitkomst betreuren, want voorzitter Michael van 3raag maakte dinsdag bekend dat 1ederland op het bid van Marokko zou stemmen. Van 3raag voelde µlo\aliteit¶ met de Marokkaans­e gemeen schap in 1ederland en noem de het een µsportieve en een morele verplichti­ng¶ om voor het $frikaanse land te stem men.

%eide bids probeerden mid dels speeches en video¶s hun kandidatuu­r op het laatste moment nog te promoten tijdens het congres. De vier kandidaat landen en drie ge bieden die onder het bestuur vallen van de Verenigde Staten onthielden zich van stemming Guam, 3uerto 5ico, $merikaans Samoa en de Maagdeneil­anden. 2ok Spanje, dat vanwege het ont slag van bondscoach -ulen /opetegui in een staat van chaos verkeert, stemde niet. Voor de VS wordt het de tweede keer in jaar dat het land een :K mag or ganiseren. %innen de F,F$ werd het µ8nited¶ bid sterk gepreferee­rd boven dat van Marokko. +et :K in de 1oord $merikaanse landen zou de :ereldvoetb­albond naar verwachtin­g , miljard euro opleveren, terwijl een :K in Marokko minder lu cratief zou zijn , miljard euro . Marokko wees op de µfanvriend­elijke¶ ticketprij zen, die in contrast stonden met een verwachte gemid delde prijs van liefst euro voor een wedstrijdt­icket in de VS, Mexico en Canada. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname