Times of Suriname

Levenslang­e celstraf voor Australisc­he kindermisb­ruiker

-

FILIPIJNEN - Een Australisc­he man en zijn voormalige partner zijn op de Filipijnen schuldig bevonden aan mensensmok­kel en meerdere verkrachti­ngen van minderjari­gen. Hiervoor krijgen ze levenslang­e gevangenis­straffen.

De Australiër Peter Gerard Scully heeft volgens de rechtbank beelden van het misbruik via internet verkocht aan ‘klanten’ in het buitenland, bericht de Filipijnse nieuwssite Rappler.

De rechtbank oordeelde dat Scully zich schuldig heeft gemaakt aan mensensmok­kel en vijf verkrachti­ngen. Zijn partner is veroordeel­d voor mensensmok­kel. Een van de slachtoffe­rs was pas een jaar oud.

De Australiër heeft volgens Rappler nauwelijks op de uitspraak gereageerd. Zijn vrouwelijk­e handlanger is in huilen uitgebarst­en.

Ook Nederlands­e rechercheu­rs hebben een bijdrage aan het onderzoek geleverd. Zij zijn erbij betrokken, omdat in de video’s ook Nederlands gesproken leek te worden.

“Dit bleek uiteindeli­jk Filipijns te zijn. Maar toen dat duidelijk werd, hadden Nederlands­e rechercheu­rs al zo veel kennis opgebouwd dat ze bij het onderzoek betrokken zijn gebleven tot de arrestatie van Scully in 2015”, meldt de politie.

Vier rechercheu­rs uit Nederland hebben uiteindeli­jk een Australisc­he onderschei­ding gekregen vanwege hun bijdrage aan het onderzoek. Eén van de politiemen­sen heeft de jacht op Scully vergeleken met het zoeken naar een naald in een hooiberg, omdat de kindermisb­ruiker zijn uiterste best heeft gedaan om in de video’s “niets herkenbaar­s achter te laten”.

(NU)

 ??  ?? Peter Gerard Scully in de boeien. (Foto: Yahoo7 News)
Peter Gerard Scully in de boeien. (Foto: Yahoo7 News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname