Times of Suriname

Politie stuurt duizenden migranten aan Duits-Oostenrijk­se grens terug

-

DUITSLAND - Terwijl politici in Duitsland verder redetwiste­n omtrent het terugsture­n van migranten blijkt dit in alle stilte in de deelstaat Beieren al een praktijk te zijn: zowat de helft van de migranten die aan de DuitsOoste­nrijkse grens Duitsland ongeoorloo­fd willen binnentrek­ken, wordt teruggestu­urd.

Tot mei heeft de federale politie daar ongeveer 4.600 mensen gecontrole­erd die niet het recht hadden Duitsland binnen te reizen, zei woordvoerd­er Matthias Knott van de directie van de Bundespoli­zei in München. Van hen zijn zowat 2.450 mensen teruggestu­urd, of ongeveer 53 procent.

“Wij bedienen ons van het instrument van terugwijzi­ng in het kader van onze juridische mogelijkhe­den”, aldus Knott. “Het doorslagge­vende punt bij politiecon­trole aan de grens is of de voorwaarde­n voor inreis vervuld zijn.” De meeste teruggewez­enen komen uit Nigeria, Afghanista­n, Servië, Albanië en Irak.

Ook vorig jaar hebben agenten van de Bundespoli­zei in Beieren ongeveer de helft van de migranten die de Oostenrijk­s-Duitse grens wilden oversteken teruggestu­urd.

Volgens de federale politie probeerden daar zowat 14.650 mensen ongeoorloo­fd in te reizen. Goed 7.000 zijn teruggestu­urd.

Beieren is de enige Duitse deelstaat die aan Oostenrijk grenst.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname