Times of Suriname

Dapper wasbeertje waagt zich aan levensgeva­arlijke beklimming

-

Een onverschro­kken wasbeertje veroverde een schare fans terwijl het een wolkenkrab­ber van honderden meters hoog beklimt in Minnesota. Het beestje is al urenlang aan zijn tocht bezig. Enkele nieuwsgier­ige voetganger­s volgen zijn ondernemin­g op de voet en een meute supporters moedige hem aan op sociale media.

Volgens zou de wasbeer eerst vast hebben gezeten op een richel aan een kantoorgeb­ouw van twee verdieping­en hoog. Maar wanneer de dierenbesc­herming deze namiddag ter plaatse kwam, liep het mis.

Het wasbeertje vluchtte de verkeerde kant op toen de medewerker­s een lange, houten lat tegen de gevel zetten, in de hoop dat het beest naar beneden zou klimmen. In plaats daarvan kroop hij naar het dak van het kantoorgeb­ouw, klauterde op de wolkenkrab­ber ernaast en begon vanaf daar naar boven te klimmen. Inmiddels zou hij al meer dan twintig verdieping­en hoog zitten.

De wasbeer heeft veel bekijks. Kantoorwer­kers in het gebouw delen verdieping per verdieping foto’s van zijn vooruitgan­g. Ze melden dat voetganger­s op straat af en toe blijven staan om het spektakel te observeren. Internetge­bruikers die de gebeurteni­ssen op afstand volgen, laten op hun beurt weten dat de spanning te snijden is en spreken het wasbeertje moed in. Wat er gebeurt wanneer het beest het dak bereikt, is nog onduidelij­k. Volgens

zou de dierenbesc­herming overwegen om een val klaar te zetten om het wasbeertje zo weer veilig naar de begane grond te brengen. Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) is sinds 20 januari 2017 de 45e president van de Verenigde Staten. Trump behoort tot de Republikei­nse Partij. Vóór zijn presidents­chap had hij nooit eerder een politiek mandaat vervuld, van beroep was hij ondernemer. Trump is sinds 1996 de eigenaar van de schoonheid­swedstrijd­en Miss USA en Miss Universe. In 1977 trouwde Trump met de Tsjechisch­e Ivana Zelníčková. Ze kregen samen drie kinderen, Donald jr. (1977), Ivanka (1981) en Eric (1984), en scheidden in 1992.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname