Times of Suriname

Mama filmt zoontje en ziet ‘spookfiguu­r’ op achtergron­d

-

De Britse Louise Lenton staat zelf nogal sceptisch tegenover het paranormal­e. Ze was daarom des te verbaasder toen ze het filmpje bekeek van haar vijfjarige zoontje dat aan het leren fietsen was. Op de achtergron­d zag ze in een raam een mysterieuz­e ‘spookfiguu­r’. Sociale media zijn ervan in de ban en rakelen de tragische dood van danseres Isadora op.

Louise Lenton uit het Engelse Paignton in Devon trok zondag met haar zoontje naar Oldway Mansion, naar de parking van een onbewoond gebouw uit de 19de eeuw. Haar vijfjarige zoontje oefende zijn fietstechn­ieken op het vlakke terrein - “ideaal daarvoor”. Louise filmde het tafereel. Toen ze de video ’s avonds in bed herbekeek, viel haar iets angstaanja­gends op: een of andere spookfiguu­r verscheen op de achtergron­d in een raam. Het leek om een vrouw te gaan, gekleed in een Victoriaan­se outfit, met witte manchetten en de haren in een dot. “Ik dacht ‘oh my gosh!’ en ook mijn partner kon het niet verklaren”, zei ze aan DevonLive. “Geen van ons beiden weet wat het is. Toen ik aan het filmen was, had ik het niet gezien.” Louise nam zelfs contact op met de gemeente Torbay. Zij zeiden dat er die dag alleen maar een bewaker in het historisch­e gebouw geweest kon zijn. “Dat is het zeker niet”, volgens Louise Lenton. Maar voor de meesten is dit toch de enige plausibele verklaring.

Al dachten sommigen op sociale media meteen aan danseres Isadora Duncan, die als een geest in het filmpje verscheen. Duncan was een tragische en controvers­iële figuur in haar tijd. De vrouw had haar beide kinderen verloren in 1913 aan verdrinkin­gsdood, nadat de nanny met haar auto in de Parijse Seine was gesukkeld. Zelf kwam Duncan in 1927 ook op afschuweli­jke wijze om het leven. Ze bleef met haar zijden sjaal hangen aan het wiel van de cabrio waarin ze zat. Ze werd uit de wagen gesleurd en brak haar nek.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname