Times of Suriname

Dak- en thuislozen na dertig dagen weer zonder voedsel

-

PARAMARIBO - Gedurende de ramadan heeft Stichting 1 voor 12 in samenwerki­ng met Roqra NV en Vismada dak- en thuislozen een maand lang voorzien in een warme maaltijd, een fles stroop en fruit. Het project is nu afgesloten en geen van de betrokken organisati­es heeft concreet aangegeven of het project vervolgd zal worden en hoe het verder moet met de groep die gedurende 30 dagen is begeleid.

Dit pilotproje­ct had tot doel om tussen de één en vijf dak- en thuislozen terug te plaatsen in de maatschapp­ij en onderdak te bieden. Het is de stichting binnen dertig dagen gelukt om vijf personen te resocialis­eren. Hiermee hoopt de stichting duidelijk te maken dat mensen die een zwerversbe­staan leiden, kunnen veranderen.

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, gaf in zijn toespraak ter gelegenhei­d van de afsluiting van het project aan teleurgest­eld te zijn in de slechte opkomst van de regering en de assemblee, ondanks dat de stichting hen had uitgenodig­d. Slechts een minister en een parlementa­riër gaven gevolg aan de uitnodigin­g.

Minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken geeft aan dat de regering waar nodig de nodige ondersteun­ing geeft. De regering heeft in het ontwikkeli­ngsplan aangegeven hoe belangrijk ‘een dak boven het hoofd’ is. Het weghalen van de mensen op straat is een, maar ervoor zorgen dat ze niet terugvalle­n in hun oude gewoonte en dat ze geacceptee­rd worden in de maatschapp­ij is belangrijk”, aldus de bewindsman. De minister gaf aan dat de regering zal nagaan wat nog gedaan kan worden voor deze groep.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname