Times of Suriname

%RQGVFRDFK =XLG .RUHD ZLVVHOW UXJQXPPHUV

-

VOETBAL - Zuid-Korea doet er in de aanloop naar zijn eerste groepsweds­trijd op het WK tegen Zweden alles aan om de tegenstand­er in de war te brengen. Bondscoach Shin Tae-<ong liet zijn spelers tijdens de afgelopen interlands en trainingen regelmatig van rugnummer wisselen. Zo zou sterspeler Son Heung-Min met vier verschille­nde nummers hebben gespeeld. “We hebben ze geruild omdat we niets weg willen geven aan onze tegenstand­ers”, onthulde Shin gisteren op een persconfer­entie in de aanloop naar het duel. “Ki Sung<ueng en Son Heung-Min zijn vermoedeli­jk vrij bekend, maar bij de rest zal het verwarrend zijn.” Zuid-Korea speelde de afgelopen weken vriendscha­ppelijke interlands tegen Honduras ( - zege), Bosnis-Herzegovin­a (1- verlies), Bolivia ( - ) en Senegal ( - verlies).

“We gebruiken deze tactiek omdat ik weet dat het voor Europeanen erg lastig is om onderschei­d te maken tussen Aziaten”, legde de coach uit. “Alle coaches voelen zich bespied door de tegenstand­er. Ook wij moeten de tegenstand­er analyseren om de wedstrijd te winnen. Ik vind het normaal om tot het uiterste te gaan om te winnen.”

Bij Zweden maakt Zlatan Ibrahimovi­c geen deel uit van de WK-selectie, maar Shin is daar niet bepaald blij mee. “Zonder hem zijn ze meer een team.” De wedstrijd tussen Zuid-Korea en Zweden in groep ) in Nizhny Novgorod en staat onder leiding van scheidsrec­hter Joel Aguilar uit El Salvador. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname