Times of Suriname

Voorzitter Sardjoe opent FIBA Caribbean Women’s Cup

-

B$6.(7B$/ ³+et is een eer dat 6uriname dit toer nooi mag organisere­n´, zegt Yoorzitter 'ilip 6ardMoe Yan de 6urinaamse BasketEal $ssociatie 6B$ . *isteren is in de $nthon\ 1est\ 6porthal een aanYang gemaakt met de Fpdpration ,nternation­ale de BasketEall F,B$ &ariEEean :omen¶s &up.

9oorzitter 6ardMoe geeft aan dat hiM Yerheugd is dat dit toernooi in ons land wordt ge houden. +iM Eedankte daarEiM alle sponsors die heEEen EiM gedragen aan de organisati­e Yan dit toernooi. 'e Yoorzit ter geeft Yerder aan dat de EasketEals­port in 6uriname aan het groeien is. 'aarom Yindt 6ardMoe het een hele eer dat F,B$, 6uriname heeft gekozen om dit toernooi te organisere­n. +iM geeft aan dat een heleEoel werk is Yerzet Yoordat deze eer 6uriname is toegekomen.

'e Yoorzitter weet dat de EasketEals­port groeiende is. Zo noemde hiM de scholen Easketcomp­etitie en x Eas ketEal die georganise­erd ziMn door de associatie. +iM Yindt het nu tiMd dat de EasketEal associatie oYer een eigen ac commodatie Eeschikt. +ierEiM deed 6ardMoe de Eelofte dat de hal er komt, want er ziMn al ge sprekken geYoerd met minis ter Yan 6port en -eugdzaken /alinie *opal. $ls alles goed Yerloopt, zal de EasketEalh­al op het terrein Yan 6osis ko men te staan.

'e $16 is helemaal aange pakt Yoor dit toernooi. Zo ziMn de liMnen op de Yloer duideliMk zichtEaar. 2ok hangt er een enorm Eeeldscher­m in het midden Yan de hal, waarop de wedstriMd te zien zal ziMn. 2ok de Yerlichtin­g is opgeYoerd. 6B$ heeft er alles aan gedaan om het toernooi organisato risch goed te laten Yerlopen. 7rainers $lEerto Forns ZaEala &uEa , :a\de :atson Bahamas , 7err\ ,nniss BarEados en 7ro\ *reene *u\ana ziMn ingenomen met de gastYriMhe­id die het organi serende land 6uriname heeft getoond. 'e &uEaanse trainer geeft aan dat zaken organisa torisch goed ziMn aangepakt en hiM is tot nu toe teYreden oYer de gang Yan zaken. 'e trainer Yan Bahamas echter is niet helemaal teYreden. +iM wilde hieroYer niet uitwiMden. ,n de eerste ontmoeting heeft &uEa direct ziMn Yisitekaar­tMe afgegeYen in groep B. 'e &uEanen heEEen hun tegen stander Bahamas µYernietig­d¶ en wonnen de ontmoeting met

. ,n de eerste wedstriMd in groep $ won BarEados ook ruim Yan *u\ana met

. BarEados Eegon goed en heeft de hele wedstriMd gedo mineerd. 2p geen enkel mo ment kwam ziMn Yoorsprong in geYaar.

 ??  ?? Voorzitter Dilip Sardjoe van de Surinaamse Basketbal Associatie opent de FIBA Caribbean Women’s Cup. (Foto: Rakesh Parag)
Voorzitter Dilip Sardjoe van de Surinaamse Basketbal Associatie opent de FIBA Caribbean Women’s Cup. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname