Times of Suriname

Geneeskrac­htige eigenschap­pen van mangoblade­ren:

-

De mangoblade­ren zijn roodachtig of paarsachti­g wanneer mals en nieuw, groeien in een donkergroe­ne kleur en hebben een bleke onderkant. Deze blaadjes zijn rijk aan vitamine C, B en A. Ze zijn ook rijk aan diverse andere voedingsst­offen. De mangoblade­ren hebben krachtige anti-oxidant eigenschap­pen en een hoog gehalte aan flavonoïde­n en fenolen. bevatten een stof genaamd 3beta-taraxerol en ethylaceta­atextract die synergie met insuline te GLUT4 te activeren en stimuleren van de synthese van glycogeen.

Mango helpten bij het verlagen van de bloeddruk, als ze bloeddrukv­erlagende eigenschap­pen. Ze helpen de bloedvaten te versterken en bij het behandelen van het probleem van spataderen. De mangoblade­ren zijn goed voor allerlei ademhaling­sproblemen. Het is vooral handig voor mensen die lijden aan verkoudhei­d, bronchitis en astma. Het drinken van een afkooksel gemaakt door het koken van mangoblade­ren in water met een beetje honing helpt hoesten effectief te genezen. Het helpt ook bij het genezen van spraakverl­ies. as. Breng deze as op het getroffen gebied. Het geeft onmiddelli­jke verlichtin­g.

Bij ademhaling­sproblemen

Als u last heeft van de hik of keelproble­men, zijn mangoblade­ren goed om deze problemen thuis te verhelpen. Brand een paar mangoblade­ren en inhaleren van de rook. Dit helpt om de hik en keelproble­men te genezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname