Times of Suriname

6XULQDDPVH EURHUV VWXUHQ HOIMDULJH EROOHWMHVV­OLNNHU QDDU )UDQNULMN

-

3$5$0$5,%2 1$17(6 ,Q )UDQNULMN VWDDW HHQ GUXJVEHQGH YDQ ]HYHQ SHUVRQHQ WHUHFKW YRRU GUXJVWUDQV­SRUWHQ XLW 6XULQDPH HQ )UDQV *X\DQD (HQ MDULJH 6XULQDPHU ZRUGW DOV KRRIGYHUGD­FKWH HQ EHQGHOHLGH­U DDQJHPHUNW +LM ]RX ]HOI KHEEHQ JHUHJLVVHH­UG GDW HHQ YURXZ HQ KDDU WZHH NLQGHUHQ YDQ HQ MDDU RXG VDPHQ NLORJUDP DDQ FRFDwQHERO­OH WMHV LQQDPHQ RP YLD )UDQV *X\DQD LQ )UDQNULMN WH NRPHQ 'H YURXZ HQ KDDU NLQGHUHQ YLHOHQ HFKWHU GRRU WH PDQG RS GH OXFKWKDYHQ LQ 3DULMV

De hoofdverda­chte zou, samen met een broer die in 6uriname woont, regulier drugs transporte­ren vanuit 6uriname en )rans-*u\ana, waarbij vaak meerdere koeriers op een vlucht werden gezet. De transporte­n vonden plaats in 1 en 1 . De )ranse politie hield het netwerk geruime tijd in de gaten en er zijn telefoonge­sprekken afgetapt die zeer belastend zijn voor de verdachten. De koeriers werden op het vliegtuig naar 3arijs gezet, steeds samen met een onopvallen­de -jarige µopzichter¶ die een oogje in het zeil moest houden dat de bolletjess­likkers de instructie­s opvolgden. +ij rapporteer­de rechtstree­ks aan de drugsbazen.

9olgens de openbare aanklager maakte de bende misbruik van noodsituat­ies waarin mensen verkeerden, en interessee­rde hen om cocawne te smokkelen als oplossing voor hun financiële problemen. %ij aankomst van de drugs fungeerden twee )ransen als µsuperviso­rs¶ die drugs afleverden bij afnemers in Reims of Nantes. Die namen ook de betaling voor het spul in ontvangst en vlogen vervolgens terug naar )rans-*u\ana en 6uriname om de leverancie­r te betalen. 9oor hun diensten ontvingen zij steeds euro.

De -jarige hoofdverda­chte die gisteren terechtsto­nd, heeft niet ontkend dat hij in de drugshande­l zat, vooral nadat justitie de afgeluiste­rde telefoonge­sprekken presenteer­de. +ij ontkent wel koeriers in dienst te nemen om vanuit 6uriname en )rans*u\ana drugs in (uropa te krijgen. ³,k heb mensen die de cocawne niet konden verkopen, geholpen. ,k had een grote klant in Nantes”, zei de man. De rechter wijst nog deze week vonnis in de zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname