Times of Suriname

7ZHH GRGHQ HQ JHZRQGHQ ELM VFKLHWSDUW­LM =ZHGHQ

-

0$/0g (HQ RQEHNHQGH VFKXWWHU KHHIW JLVWHUHQ LQ KHW FHQWUXP YDQ 0DOP| KHW YXXU JHRSHQG RS HHQ JURHS PHQVHQ LQ GH EXXUW YDQ HHQ FDIp 'H SODDWVHOLM­NH SROLWLH YHUWHOGH GDW YLMI PDQQHQ ]LMQ JHUDDNW GRRU NRJHOV =H ]LMQ DOOHQ QDDU HHQ ]LHNHQKXLV JHEUDFKW ZDDU WZHH PDQQHQ DDQ KXQ YHUZRQGLQJ­HQ ]LMQ RYHUOHGHQ 'H HQH ZDV HQ GH DQGHUH MDDU

De 18-jarige slachtoffe­r zou op het moment van de schietpart­ij net een internetca­fp hebben verlaten, en de

-jarige bevond zich ook in de buurt van de cafp toen het vuur werd gelost. Naast de twee doden zijn drie ernstig gewond geraakt en liggen nog in het ziekenhuis, terwijl meerderen die lichtelijk gewond zijn geraakt medische behandelin­g hebben gehad.

=weedse media meldden dat de dader, mogelijk vanuit een auto, op mensen schoot die voor een internetca­fp stonden. *etuigen vertelden zeker vijftien schoten te hebben geteld, mogelijk afkomstig uit een automatisc­h geweer. De dader is naar verluidt nog voortvluch­tig. (r is ook nog niets bekend over zijn motief, maar volgens de politie is er geen reden voor het publiek om zich zorgen te maken. +et zou niet gaan om een terroristi­sch misdrijf. ³+et gaat waarschijn­lijk om een afrekening in het criminele circuit”, aldus politiewoo­rdvoerder )redrik %ratt. (r waren rond het tijdstip van de schietpart­ij veel mensen op de been die de :.-overwinnin­g van =weden op =uid-.orea 1- in Rusland vierden. Daardoor ontstond in eerste instantie het beeld dat de dader willekeuri­ge feestende mensen als doelwit nam.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname