Times of Suriname

Regionale vloot SLM weer compleet

-

PARAMARIBO - De regionale vloot van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) is sinds zondag weer compleet. Dit vanwege het feit dat de Boeing 737 PZ-TCQ, die vorig maand uit de roulatie werd gehaald voor een grondige onderhouds­beurt in Sanford Orlando in Miami, zondagavon­d is gearriveer­d in Suriname en vanaf morgen weer vluchten zal uitvoeren.

Een vertegenwo­ordiger van de afdeling Public Relations zegt dat vanwege de omvang van de inspectie en de aard van het werk het volgens de SLM raadzaam was om deze check te Sanford uit te laten voeren. De check duurde ongeveer twee weken.

Gisteren ontving de SLM van de Civil Aviation Safety Authority Suriname, de vernieuwde Certificat­e of Airworthin­ess (C of A). “Met het ontvangen van het vernieuwde certificaa­t kan het toestel nu weer ingezet worden.” Vorige maand had de SLM te kampen met een tekort aan toestellen om de regionale route te onderhoude­n en de vliegmaats­chappij heeft toen noodgedwon­gen besloten om kisten te huren van het Amerikaans­e bedrijf Dynamic Internatio­nal Airways en het Surinaamse Fly All Ways. Het tekort was ontstaan, doordat de Boeing PZ-TCQ uit de roulatie was gehaald en het contract met Travel Service AS waar een andere Boeing van de SLM ingehuurd was, ten einde liep. Deze vluchten zijn toen volgens een aangepast schema uitgevoerd. De vertegenwo­ordiger laat weten dat het tekort aan toestellen voor de regionale route eerder deze maand al deels was verholpen, toen de SLM haar ‘nieuwe’ Boeing 737700 officieel in gebruik nam. Sinds 8 juni worden de regionale vluchten weer volledig door de maatschapp­ij zelf uitgevoerd. Nu de Boeing PZ-TCQ weer ingezet kan worden, worden de regionale vluchten weer met twee vliegtuige­n zelfstandi­g uitgevoerd.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname