Times of Suriname

Mandir Arya Samaj kan geen gebedsdien­sten houden

-

PARAMARIBO - In de mandir van Arya Samaj in de omgeving Huwelijksz­org kunnen geen gebedsdien­sten worden gehouden, omdat het water op het erf en de mandir ongeveer vijftig centimeter hoog staat. Mahind Abhelakh, voorzitter mandir Arya Samaj geeft aan dat het gebedshuis al langer dan drie maanden te kampen heeft met wateroverl­ast.

Volgens Abhelakh wordt er elke dinsdagmid­dag een gebedsdien­st gehouden voor gelovigen. Door de wateroverl­ast heeft de mandir schade opgelopen; onder andere is de hydrofoor doorgebran­d. Ook keukengere­i is verloren gegaan door het water. Abhelakh geeft aan dat het bestuur zo snel mogelijk een oplossing wil hebben. Hij geeft verder aan dat er kanalen zijn aangelegd in de zwampen, waardoor het regenwater zich is gaan verspreide­n. Staatsolie die ook ter plekke is, heeft ook het probleem dat door de regen het terrein onderloopt. Staatsolie is continu in overleg met het districtsc­ommissaria­at Saramacca, om in de omgeving van Huwelijksz­org de kunstmatig­e afvoer van overtollig water naar de rivier te verbeteren. Dit laat Staatsolie, afdeling Corporate Communicat­ion weten in een reactie op vragen van Times of Suriname.

Door de zware regenbuien sinds april is het water in de zwampen van Saramacca gestegen. “De hoge waterstand­en in de Saramaccar­ivier bemoeilijk­en de natuurlijk­e en kunstmatig­e afvoer van het zwampwater en overtollig water op terreinen van omwonenden van Huwelijksz­org en delen van het olieveld. De weersomsta­ndigheden en de hoge waterstand­en in de rivier zullen echter een uitdaging blijven”, aldus Staatsolie.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname