Times of Suriname

Raadsman vindt constateri­ng patholoog twijfelach­tig

-

PARAMARIBO - Raadsman Oscar Koulen pleitte gisteren voor Claudio S, die verdacht wordt van het doden van zijn vriendin Agatha Derby (38) op 19 september. Hij zegt dat er sprake was van een gevecht tussen de verdachte en het slachtoffe­r. Volgens hem brachten beide personen elkaar over en weer slagen toe.

Hij vindt dat de patholoog die vaststelde dat het slachtoffe­r vermoedeli­jk door wurging om het leven werd gebracht, enorm veel twijfel creëert. Hij zegt dat het lijk al tot ontbinding overging toen het op 20 september werd ontdekt. Volgens hem zou er geen sprake zijn van doodslag, maar zware mishandeli­ng. Hij vindt dat niet gesteld kan worden dat de mishandeli­ng de dood ten gevolge had. De raadsman vindt verder dat alleen de bekennende verklaring van de verdachte geen bewijs oplevert, omdat de man in de waan verkeerde dat door zijn handeling de vrouw doodging.

Ook zegt hij dat getuigen het van horen zeggen hebben. Officier van justitie Nirmala Maikoe zegt dat Claudio S aan zijn grootmoede­r vertelde dat hij zijn vriendin had gedood. De grootmoede­r bracht hem naar de politie. Maikoe vindt dat er ook verklaring­en van anderen in het dossier zijn. Een nicht vertelde dat de relatie tussen het slachtoffe­r en de verdachte niet goed was, waardoor de vrouw die wilde beëindigen. Claudio S verklaart dat hij zijn geld terugwilde van het slachtoffe­r, maar het niet kon krijgen. Maikoe zegt dat de patholoog alleen de doodsoorza­ak vaststelt en niet om welk misdrijf het gaat. Zij zegt dat de patholoog duidelijk is in zijn constateri­ng. Claudio S betuigde spijt. Hij vindt dat hij onschuldig is.

Op 16 juli doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname