Times of Suriname

Getrouw bespreekt Carisecure­project met UNDP-missie

-

PARAMARIBO - Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft de verdere uitvoering van het regionale project Carisecure besproken met een missie van het Amerikaans­e Agentschap voor Internatio­nale Ontwikkeli­ng (USAID), in samenwerki­ng met het Ontwikkeli­ngsprogram­ma van de Verenigde Naties (UNDP) onder leiding van de vertegenwo­ordiger in Suriname, Alexis Armstrong. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De bespreking met de missie vond donderdag op het ministerie plaats. Daarbij maakte de minister officieel kennis met de USAID/UNDP-missie en de in Suriname geïnstalle­erde Carisecure Task Force. CariSecure is een regionaal project geïnitieer­d door de USAID/UNDP, waarvan Suriname deel uitmaakt. De Task Force is in februari geïnstalle­erd om de project targets te helpen bereiken en daarna verder te gaan. De bedoeling van het project is om zoveel mogelijk data te verzamelen van jeugdigen die in aanraking komen met Justitie en Politie. Daarnaast om data te delen met belangrijk­e stakeholde­rs zoals het Openbaar Ministerie (OM), het gevangenis­wezen en de rechterlij­ke macht.

Tijdens de presentati­e heeft de organisati­e aangegeven dat zij deze maand wil starten met een pilotproje­ct bij het Korps Politie Suriname.

Het equipement is nu al in aankoop en in augustus 2018 zal er een consultant worden aangetrokk­en samen met het ict-team van Suriname om het equipment, twee desktops, twee gps-instrument­en en een server te installere­n. Verder zal er een trainer naar Suriname afreizen om het personeel van KPS te trainen. De bedoeling is om in een later stadium over te gaan tot de uitvoering van het project binnen KPS, het OM, de rechterlij­ke macht en binnen het gevangenis­wezen.

De minister kreeg van de missie in een presentati­e het inhoudelij­ke van het project gepresente­erd. De bewindsman en de waarnemend korpschef hebben besloten om vanwege de reeds bestaande infrastruc­turen, de desktops en de gpsinstrum­enten te doen installere­n op de politiebur­eaus De Nieuwe Grond en Geyersvlij­t. De server komt op het hoofdburea­u van politie aan de Duisburgla­an.

Getracht wordt om na de installati­e en de trainingen zo snel mogelijk de eerste resultaten van het project binnen te halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname