Times of Suriname

Karishma gedenkt namens minister Defensie kindertehu­izen

-

NICKERIE - De sociaal-culturele vereniging Karishma heeft op Vaderdag, zondag, een aantal goederen overhandig­d aan de leiding van de kindertehu­izen Gaytrie en Olga Clark van de stichting Open Poort, in Nickerie.

De ondervoorz­itter van Karishma, Ashok Algoe, die samen met enkele leden van de sociaal-culturele vereniging de geste heeft gedaan namens de bewindsman, zegt dat de goederen gedoneerd zijn door minister Ronnie Benschop van Defensie door tussenkoms­t van de voorzitter van Karishma, Laksmienar­ain Doebay. Zo was het mogelijk om ook de sociale instelling­en in Nickerie te gedenken. De keuze aan welke sociale instelling­en de goederen gedoneerd zouden worden is door het bestuur van Karishma gedaan. Algoe zegt dat toen de organisati­e het bericht ontving dat er goederen onderweg waren naar Nickerie om te doneren aan sociale instelling­en, de organisati­e direct gedacht heeft aan de twee kindertehu­izen. Algoe benadrukt dat het een samenwerki­ng betreft tussen de minister van Defensie en Karishma. Hij merkt op dat het geen grote donatie is, maar gezien de situatie denkt hij dat ‘alle beetjes helpen’. De schenking bestaat uit verschille­nde goederen variërend van wegwerplui­ers, levensmidd­elen, reinigings­middelen, softdrinks tot cosmetisch­e artikelen.

De leiding van beide kindertehu­izen zegt blij te zijn met de donatie. Guillame Elie, beheerder van Olga Clark Kinderhuis, zegt dat het gebaar veel betekent voor het tehuis. Hij geeft aan dat het niet gaat om de goederen of de grootte van de schenking. maar dat die uit een liefdevol hart komt. Ook het feit dat de tehuizen een plaats hebben bij de organisati­e doet hem goed.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname