Times of Suriname

6DEDMR KHHIW HU QRJ JHORRI LQ

-

%A6K(T%AL - %ondscoach (arl 6abajo van 6uriname heeft nog alle geloof in en roept de 6urinaamse gemeenscha­p op, om de selectie te blijven ondersteun­en tijdens de ),%A Caribbean Women’s Cup. Zondagavon­d verloor de meisjes basketbals­electie heel ruim van de Dominicaan­se Republiek met 90- 9 in de Anthony Nestysport­hal. 6abajo heeft er nog steeds geloof in dat de halve finale gehaald kan worden. De oefenmeest­er geeft aan dat de meisjes van de Dominicaan­se Republiek langer zijn, wat voor veel problemen heeft gezorgd. Daarnaast speelden zij heel fysiek en waren goed geco|rdineerd in de verdedigin­g. +ierdoor heeft de Dominicaan­se Republiek veel punten kunnen scoren, omdat de spelers bij elk balverlies een sprint namen om de aanval op te zetten. Daarnaast heeft de goede verdedigin­g van de Dominicaan­se Republiek gemaakt dat 6uriname niet zijn eigen spel kon spelen. 2ok captain Cindy 9ianen van 6uriname gaf aan dat het lengtevers­chil van de dames voor heel veel problemen heeft gezorgd. Zij geeft aan dat onze dames niet gewend zijn om tegen zulke lange dames te spelen. 2ok zij geeft de moed niet op en zegt dat in de volgende wedstrijd het team sterk zal terugkeren. Zowel 9ianen als 6abajo vertelde dat de sfeer er nog in zit. De twee richten zich op de resterende groep %-wedstrijde­n tegen Guyana en %arbados. 2efenmeest­er Teresa 9allejo van de Dominicaan­se Republiek geeft aan dat men de finale van dit toernooi wil bereiken. Zij geeft verder aan dat een paar zaken anders aangepakt moeten worden, om de finaleplaa­ts te behalen. De oefenmeest­er geeft verder aan dat Cuba een degelijke tegenstand­er is en voor hun een sta-in-de-weg voor het kampioensc­hap. 2ndanks de ruime nederlaag compliment­eerde de coach van de Dominicaan­se Republiek de 6urinaamse speelsters voor hun agressivit­eit en gretigheid. Ze zag potentie in enkele speelsters en prees het land de organisati­e van de Caribbean Cup op zich te hebben genomen en hoopt dat het meisjes-en vrouwenbas­ketbal daarmee een push krijgt. De beste speler uit 6uriname was 9ianen met 1 punten, gevolgd door 6uelle 6hepperd met 11 punten. De belangrijk­ste scorers voor de Dominicaan­se Republiek waren 6ugeiry 0onsac met vijftien punten en (smery 0artinez met veertien punten.

 ??  ?? De Surinaamse dames doen er alles aan om te voorkomen dat Esmery Martinez van de Dominicaan­se Republiek kan scoren. (Foto: Rakesh Parag)
De Surinaamse dames doen er alles aan om te voorkomen dat Esmery Martinez van de Dominicaan­se Republiek kan scoren. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname