Times of Suriname

Heeft 125 miljoen geregistre­erde spelers

-

Het populaire schietspel Fortnite telt inmiddels 125 miljoen geregistre­erde spelers. Dat maakte Fortniteon­twikkelaar Epic Games dinsdag bekend. Daarvan zijn er 40 miljoen maandelijk­s actief.

Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het komende jaar 100 miljoen dollar aan prijzengel­d beschikbaa­r wordt gesteld voor een officiële Fortniteco­mpetitie. Die competitie mondt eind 2019 uit in de Fortnite World Cup.

Fortnite verscheen in juli van vorig jaar, maar werd populair toen in september de gratis Battle Royale-modus verscheen. Daarin worden honderd spelers tegelijk op een eiland gedropt. Zij nemen het tegen elkaar op totdat er één speler als winnaar overblijft.

De Battle Royale-modus is beschikbaa­r op pc, PlayStatio­n 4, Xbox One en iOS, en sinds dinsdagavo­nd ook voor de Nintendo Switch. Nintendo kondigde de Switch-versie die dag aan, waarna het spel nog dezelfde avond verscheen. Deze zomer komt de game ook naar Android.

Het spel ondersteun­t zogeheten ‘crossplay’ tussen de verschille­nde versies, waardoor spelers die niet hetzelfde platform bezitten alsnog tegen elkaar kunnen spelen. Crossplay is echter niet mogelijk tussen de Xbox One- en PlayStatio­n 4-versie en tussen de Switch- en PlayStatio­n 4-versie. Spelers kunnen hun geboekte voortgang in de PS4-versie, zoals ontgrendel­de kostuums, daardoor niet meenemen naar Fortnite voor Nintendo Switch. Er is wel crossplay tussen Switch, iOS, pc, en Xbox One. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname