Times of Suriname

Domste toerist ooit aait leeuw tijdens safari

-

Dat je tijdens een safari met wilde dieren veilig in de auto moet blijven, lijkt een logisch advies. Toch besloot een toerist in Tanzania afgelopen week een leeuw te aaien. Het safaripark heeft een video van het incident op gezet, om andere toeristen te waarschuwe­n.

Tijdens een safari in het Serengeti-gebied in Tanzania staan toeristen met hun auto stil terwijl een groep leeuwen vlakbij de auto ligt. Op de beelden is te zien hoe één van hen probeert een volwassen leeuw te aaien. Al snel komt de man erachter dat dat niet zo’n goed idee was.

Leeuwen die op de uitgestrek­te, open vlakte van Tanzania leven gebruiken de schaduw van voertuigen vaak om af te koelen. “Dit betekent niet dat ze mensen vertrouwen, ze vertrouwen alleen het voertuig”, schrijft een medewerker van Wildlife Sightings, die de video op het internet plaatste.

De medewerker noemt de toerist ‘ongeloofli­jk dom en onwetend’. Op de beelden is goed te zien hoe de toeristen schrikken van het brullen van de leeuw en snel proberen om het raam dicht te doen.

In een paar dagen is de video meer dan een half miljoen keer bekeken. Veel mensen reageren boos op de actie van de toerist: “Als het park een IQ-test zou afnemen bij de bezoekers, zouden er veel minder mensen komen”, schrijft iemand. Een ander herinnert de toerist eraan dat leeuwen ‘jagers, strijders en mogelijk moordenaar­s’ zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname