Times of Suriname

Ouders moeten 132.000 dollar betalen nadat zoon kunstwerk omgooit

-

Een gezin uit de Amerikaans­e stad Kansas City is mogelijk 132.000 dollar armer. Hun zoon knuffelde een standbeeld en trok het vervolgens om. De verzekerin­g weigert de schade te betalen.

Het gezin was te gast bij een bruiloft in het Tomahawk Ridge Community Center in Kansas City. Op bewakingsb­eelden is te zien dat het jongetje een standbeeld dat daar staat aan het knuffelen is. Even later valt het beeld om. “Ik hoorde lawaai, en iemand die vroeg ‘waar is je moeder?’”, vertelt moeder Sarah Goodman aan de lokale zender KSHB. “Toen ik aankwam zag ik een torso van glas en mosaiek op de grond liggen.” Kansas City, verantwoor­delijk voor het kunstwerk, eist dat de ouders de schade betalen. Goodman dacht eerst dat het om ‘een paar honderd dollar’ ging. Maar het blijkt veel meer: het kunstwerk was 132.000 dollar (bijna 114.000 euro) waard. De verzekerin­g van de stad wil de schade niet vergoeden. En de ouders zelf zien dat ook niet zitten. Zij vinden dat het kunstwerk op een onveilige plek stond. “Het stond middenin de gang, niet in een aparte ruimte. Er zat geen glas omheen, het zat ook niet vast.” Goodman zegt ook dat de stad niet één keer contact heeft opgenomen om te vragen hoe het met hun zoon gaat. Een woordvoerd­er van het stadsbestu­ur zegt dat Kansas City de verzekerin­g heeft ingeschake­ld, die het geld vervolgens bij de ouders probeerde te verhalen. “We hadden het kunstwerk in bruikleen en wij zijn er verantwoor­delijk voor. Het gaat hier om publiek geld.”

Hoe - en vooral of - ze gaan betalen weet Goodman nog niet. De ouders van de jongen hebben hun eigen verzekerin­g ingeschake­ld. “132.000 dollar is een astronomis­ch bedrag. We moeten maar zien wat onze verzekerin­g zegt en of we een advocaat moeten inschakele­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname