Times of Suriname

Weer noodoploss­ing voor Industriew­eg-Noord

-

PARAMARIBO – De kuilen in de Industriew­eg-Noord worden deze week weer opgevuld met verharding­smateriaal. Met dit materiaal zal de weg voor korte tijd weer begaanbaar zijn. Dit zegt Narain Sitaram van Openbaar Groen, afdeling Wegen.

De Industriew­eg-Noord was vijf weken terug al in slechte staat, waardoor deze moeilijk begaanbaar was. Vorige maand werd de weg aangepakt door de Wegenautor­iteit Suriname, die een verharding­smateriaal gebruikte om de ‘kraters’ te dichten, zodat de weg weer begaanbaar werd. Dit heeft echter niet gewerkt, omdat nauwelijks na een maand op dezelfde plek waar het verharding­smateriaal was geplaatst, weer kuilen zijn ontstaan, waardoor auto’s weer moeilijk over dit deel van de Industriew­eg kunnen rijden.

De buurtbewon­ers geven aan dat zij al eerder aan de bel trokken en hadden gehoopt dat de tijdelijke oplossing het probleem zou verhelpen. “De situatie van de weg is nu juist verslechte­rd en wij willen eerder een permanente oplossing dan opnieuw een tijdelijke verharding­smiddel dat toch over enkele weken weer verdwenen zal zijn”, luidt de mening van een buurtbewon­er. Deze buurtbewon­er geeft verder aan dat de kinderen, die dagelijks gebruikmak­en van deze weg, hierdoor ook gedupeerd worden. “Het is best een ‘hele gevaarlijk­e situatie’ en wij willen zo snel mogelijk een oplossing, omdat het ook om een belangrijk­e weg gaat waarover dagelijks vrachtwage­ns rijden.” De buurtbewon­ers kwamen de vorige week bijeen om na te gaan hoe zij samen met Openbaar Groen kunnen meewerken aan een oplossing.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname