Times of Suriname

+RQJDULMH QHHPW ZHW DDQ GLH KHOSHQ YDQ LOOHJDOH LPPLJUDQWH­Q VWUDIEDDU PDDNW

-

+21*$5,-( +et +ongaarse parlePent heeIt een Zet aangenoPen die het straIbaar Paakt oP illegale iPPigrante­n te helpen. 0ensen die toch illegale Pi granten helpen riskeren een celstraI.

'e ]ogeheten µ6top 6oros Zet¶ is in (uropa oPstre den. 'e (uropese 8nie en Peerdere organisati­es heb ben +ongarije al gevraagd de Zet niet aan te nePen. 'e Zet is genoePd naar de $Perikaanse Piljardair *eorge 6oros die non gou vernePente­le organisati­es steunt die iPPigrante­n hel pen. +ongarije ]egt dat 6oros ]o (uropa Zil onderPijne­n. 'at ontkent hij ]elI.

³+et +ongaarse volk Zil dat Zij er alles aan doen oP il legale iPPigratie tegen te houden en de hulp aan iP Pigranten te stoppen” ]ei de +ongaarse Pinister van %innenlands­e =aken 6andor 3inter. ³:e Zillen voorko Pen dat +ongarije een Pi grantenlan­d Zordt.” 'e Pensenrech­tencoPPiss­ie van de (8 heeIt al aangegeven op te treden tegen +ongarije. 'e Pensenrech­tencoPPiss­ie van de 9erenigde 1aties heeIt stevige kritiek geuit op het +ongaarse beleid. 'e +ongaarse prePier 9iktor 2rban is al sinds hij acht jaar geleden verko]en Zerd be ]ig oP Pigranten te Zeren. 1a ]ijn verkie]ingsoverZi­n ning in april kondigde 2rban al aan dat hij de]e Zet Zilde gaan doorvoeren.

2ok is er een aPendePent in de grondZet aangenoPen Zaarin staat dat een µvreePde bevolking¶ ]ich niet Pag ves tigen in het land.

0oPenteel Zonen er . vluchtelin­gen in +ongarije

Pensen hebben dit jaar asiel aangevraag­d en heb ben dat gekregen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname