Times of Suriname

'HUWLJ VROGDWHQ JHGRRG GRRU 7DOLEDQ ELM HHUVWH DDQYDO VLQGV VWDDNW KHW YXUHQ

-

$)*+$1,67$1 'H UDGLFDDOLV­ODPLWLVFKH 7DOLEDQ KHEEHQ ELM HHQ KLQGHUODDJ LQ GH $IJKDDQVH SURYLQFLH %DGJKLV GHUWLJ VROGDWHQ RPJHEUDFKW +HW LV GH HHUVWH JURWH DDQYDO VLQGV HHQ VWDDNW KHW YXUHQ WHU HUH YDQ KHW HLQGH YDQ GH IHHVWPDDQG UDPDGDQ ]RQGDJ LV DIJHORSHQ

De aanYal op de $Ighaanse soldaten Yond plaats biM twee controlepo­sten. +et is niet bekend oI er ook militanten Yan de 7aliban ]iMn omgeko men.

1a de eerste aanYal ]iMn er geYechten uitgebroke­n tus sen het oYerheidsl­eger en de 7aliban meldt het $Ighaanse persbureau Khamaa Press. DaarbiM ]iMn ]eker Yier 7alibanstr­iMders een politie agent en drie soldaten omge komen.

2ok in andere proYincies ]iMn de 7aliban en het leger weer in YuurgeYech­ten Yerwikkeld. ,n de proYincie )arah ]iMn ]e ker twintig 7alibanstr­iMders gedood.

+et staakt het Yuren heeIt drie dagen geduurd. De 7aliban hebben het aIgekon digd om het einde Yan de ra madan en het 6uikerIees­t te Yieren. De $Ighaanse oYer heid kwam eerder met een een]iMdig bestand.

$shraI *hani de president Yan $Ighanistan wilde de tiM deliMke Yrede nog Yerlengen maar dit hebben de 7aliban ]ondag aIgewe]en. De 7alibanstr­iMders hebben de controle in grote delen Yan het land waardoor de macht Yan de $Ighaanse oYerheid beperkt is. *hani heeIt eerder dit Maar geprobeerd om Yrede te sluiten met de 7aliban door ]e toe te laten als poli tieke partiM. Dat is niet gelukt. De secretaris generaal Yan de 9erenigde 1aties $ntonio *uterres heeIt opgeroepen om het conflict politiek op te lossen en te stoppen met Yechten.

(NU)

 ??  ?? Een Afghaanse soldaat stopt vermoedeli­jke Talibanstr­ijders. (Foto: The National)
Een Afghaanse soldaat stopt vermoedeli­jke Talibanstr­ijders. (Foto: The National)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname