Times of Suriname

(ULWUHD YHUZHONRPW µSRVLWLHYH ERRGVFKDSS­HQ¶ YDQ (WKLRSLs

-

(5,75($ De (ritrese dictator ,saias $Iewerki heeIt in een teleYisiet­oespraak de ³positieYe boodschapp­en´ Yan buurland (thiopis Yer welkomd. +iM ]ei dat hiM een delegatie naar $ddis $beba stuurt om meer inIormatie Yan de nieuwe (thiopische premier $bi\ $hemd te kriM gen en om plannen Yoor de toekomst te maken.

$bi\ $hmed heeIt begin de]e maand uitlatinge­n gedaan die wiM]en op de bereidheid Yan ]iMn land om ]ich met (ritrea te Yer]oenen ³:e moeten on]e inspanning­en richten op Yrede en Yer]oening we moe ten ons aIkeren Yan stomme conflicten en alles gaan doen om armoede te bestriMden.´ De relatie tussen (thiopis en (ritrea wordt oYerscha duwd door grensconfl­icten. 7ussen en Yoer den de twee landen daar nog een bloedige oorlog oYer. De huidige impasse tussen de twee staten is door het be wind Yan $Iewerki als ³geen oorlog en geen Yrede´ beti teld.

$Iewerki heerst sinds oYer het $Irikaanse land. 9olgens waarnemers is de YiMandige relatie met (thiopis het Yoornaamst­e e[cuus Yan $Iewerki Yoor ]iMn militarist­ische schrik bewind. Dat heeIt het ge isoleerde (ritrea ook de biM naam µhet 1oord .orea Yan $Irika¶ opgeleYerd. De aankondigi­ng Yan $bi\ $hmed dat (thiopis bereid is een Yredesakko­ord uit uit te Yoeren liMkt een door braak in het conflict. De uit Yoering Yan dat akkoord ]ou betekenen dat (thiopis onder meer de destiMds ingenomen plaats %adme aan (ritrea oYerdraagt.

Dat is een Yoorwaarde Yoor het (ritrese regime om met $ddis $beba in gesprek te gaan. +et Yerloop Yan de om streden grens tussen beide landen is in door het 3ermanent +oI Yan $rbitrage in Den +aag Yastgelegd. +et werd niet door (thiopis er kend.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname