Times of Suriname

8UXJXD\ QDDU YROJHQGH URQGH

-

92(7%$/ - Urugua\ heeft ook zijn tweede wedstrijd op het :. in 5usland in winst omgezet. De ploeg van bondscoach 2scar 7abarez had weinig te duchten van Saudi-$rabië, dat in het openingsdu­el van het mondiale eindtoerno­oi met -0 werd afgedroogd door gastland 5usland. Urugua\ kwam in de eerste helft op voorsprong via /uis Suirez en na de rust kwam de zege niet meer in gevaar: 1-0.

Urugua\ won de eerste groepsweds­trijd tegen (g\pte nipt met 0-1 door een late treffer van -osé 0aria *iménez. Doordat 5usland dinsdagavo­nd met -1 won van het $frikaanse land, kon Urugua\ zich bij winst op Saudi-$rabië verzekeren van de volgende ronde op het :.. In de eerste helft was al vrij snel duidelijk dat de formatie van -uan $ntonio Pizzi de mindere partij was, waarbij het wachten was op de openingstr­effer van de =uid-$merikanen. +alverwege het eerste bedrijf was het /uis Suirez die de score opende. De aanvaller van %arcelona, die zijn honderdste interland speelde en de zesde Urugua\aan werd in ‘de club van 100’, profiteerd­e bij een strakke corner. Doelman 0ohammed $l-2wais vloog onder de bal door en de vrijstaand­e Suirez tikte voor een leeg doel binnen: 1-0. +et spelbeeld bleef na de treffer hetzelfde: Saudi$rabië dat geen vuist kon maken en het sterkere Urugua\ dat loerde op een volgende doelpunt.

2ok in de tweede helft was er regelmatig sprake van pover spel van beide ploegen. Saudi-$rabië liet de bal lange tijd aan Urugua\, dat weinig grote mogelijkhe­den kon creeren. +et duel kroop richting het einde, met veel overtredin­gen die de snelheid uit de wedstrijd haalden. 1a negentig minuten had Saudi-$rabië nog niet gescoord, waardoor Urugua\ kon juichen. Door de overwinnin­g gaat Urugua\ samen met 5usland, dat eveneens zes punten heeft, naar de volgende ronde van het :.. %eide landen bepalen komende maandag onderling wie groepswinn­aar wordt.