Times of Suriname

6urinaaPse TiJri¶s eindiJen oS de ]esde SOaaWs

-

B$SK(7B$L ± 'e Surinaamse nationale damesbaske­tbalselect­ie is tijdens de )pdpration ,nternation­ale de Basketball ),B$ Caribbean :omen¶s Cup op de zesde plaats gesindigd. *isteren verloren de Surinaamse 7igri¶s in de $nthon\ 1est\sporthal van St 9incent and the *renadines om de vijfde zesde plaats met 63-51. St 9incent and the *renadines eindigt met deze overZinnin­g op de vijfde plaats.

7rainer (arl Sabajo van Suriname geeft aan dat er meer in zat. Hij zegt een hogere positie in gedachte te hebben gehad Zaar Suriname zou eindigen. 'e oefenmeest­er zegt verder dat het gelegen heeft aan verschille­nde zaken. 'e Zeerbaarhe­id de mentale en f\sieke gesteldhei­d zijn een paar van deze zaken. 'oor deze zaken ontbraken de rebounds. Sabajo zegt dat de langste meisjes van de competitie geselectee­rd zijn Zant µzij pakken in ons reguliere competitie heel eenvoudig de rebound¶. 1u dat ze tegen meisjes spelen die een kopje of tZee langer zijn dan ze heeft dit voor problemen gezorgd. 'e meisjes Zerden onder de ring gedrukt door hun tegenstand­ers. 'e oefenmeest­er geeft verder aan dat dit toernooi als een startpunt gezien moet Zorden en van hieruit moet men een selectie bouZen voor de komende vijf of tien jaar. Het moet niet zo zijn dat het hierbij blijft en dat de volgende keer Zanneer de meisjes Zeer spelen over tien of meer jaar gaat zijn. 'e meisjes hebben na ruim tZintig jaar Zeer geparticip­eerd aan dit toernooi. $ls laatste bedankte de oefenmeest­er iedereen die heeft bijgedrage­n.

7rainer :a\ne :illiams van St. 9incent and the *renadines zegt dat hij heel tevreden is dat het team met een overZinnin­g naar huis keert. Hij gaf aan dat het beter had gekund. =o geeft de oefenmeest­er aan dat de ontmoeting tegen Bahamas geZonnen moest Zorden en dat Zas ook het duel Zaar men op rekende om de overZinnin­g te behalen voor de halve finale. Hij prees verder zijn dames die ondanks alles toch de veerkracht toonden door te gaan. 7ot slot bedankte de trainer de Surinaamse Basketbal $ssociatie voor het organisere­n van dit toernooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname