Times of Suriname

%RXWHUVH ]DO ,QGLD ZHO EH]RHNHQ

-

3$5$0$5,%2 +HW LV QLHW ]HNHU RI GH ,QGLDVH SUHPLHU 1DUHQGUD 0RGL ODWHU GLW MDDU ZDQQHHU KLM $UJHQWLQLs EH]RHNW RRN 6XULQDPH DDQGRHW ³6XULQDPH LV RS GH DFKWHUJURQ­G EH]LJ WH NLMNHQ RI GH PRJHOLMNKH­LG EHVWDDW RP RRN 0RGL KLHU WH NULMJHQ ZDQQHHU KLM LQ QRYHPEHU QDDU $UJHQWLQLs JDDW YRRU GH * PDDU ZLM ZHWHQ QRJ QLHW RI KHW ]DO OXNNHQ´ ]HJW PL QLVWHU <OGL] 3ROODFN %HLJKOH YDQ %XLWHQODQGV­H =DNHQ DDQ GH NUDQW

'e minister legt uit dat het voorbereid­en van een staatsbezo­ek van een grote wereldleid­er aan een land als 6uriname heel veel voorbereid­ingen met zich meebrengt en dat er hiervoor op alle niveaus eerst gesprekken gevoerd moeten worden alvorens het zover is. ³:ij zijn acht maanden bezig geweest met het voorbereid­en van het bezoek van de Indiase president 5am 1ath .ovind aan 6uriname, dus als wij 0odi dit jaar nog hier willen krijgen, is er heel veel werk daarvoor te doen”, zegt Pollack-Beighle.

9anuit 6uriname zullen nu wel de voorbereid­ingen starten voor een staatsbezo­ek van president 'esi Bouterse aan India. ³'e Indiase president heeIt onze president uitgenodig­d om een tegenbezoe­k te brengen aan India en wij gaan dat nu voorbereid­en en kijken wanneer het gunstig is voor onze president om het bezoek aan India te brengen”, zegt de bewindsvro­uw. 9olgens de minister moeten er voorgespre­kken worden gevoerd en moet 6uriname eerst nagaan wat de president tijdens zijn staatsbezo­ek aan India zal doen. ³/ogistiek moeten heel veel zaken worden voorbereid, maar ook inhoudelij­k moet alles in kannen en kruiken zijn, want de president zal niet zomaar naar India gaan. $ls hij gaat, zal het voor een bepaald doel zijn en wij gaan nu de koppen bij elkaar steken om de prioriteit­en van 6uriname op een rijtje te zetten”, zegt de minister.

MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname