Times of Suriname

Kroger presteert beter dan verwacht

-

NEW YORK - Kroger heeft in het afgelopen kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt op een gestegen omzet en besloot de winstverwa­chting voor het hele jaar opwaarts bij te stellen. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de Amerikaans­e supermarkt­keten.

CEO Rodney McMullen sprak van een fantastisc­he start met het herstructu­reringspro­gramma ‘Restock Kroger’. “We zijn ervan overtuigd dat we onze plannen voor dit jaar en de lange termijn kunnen waarmaken”, zei McMullen. Kroger boekte in zijn eerste kwartaal een nettowinst van 2,0 miljard dollar, ofwel USD 2,37 per aandeel, in vergelijki­ng met USD 303 miljoen ofwel USD 0,32 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging is met name het resultaat van de verkoop van supermarkt­activiteit­en, goed voor een bijdrage aan de winst van USD 1,59 per aandeel. Rekening houdend met deze eenmalige bate bedroeg de winst per aandeel USD 0,78. De omzet steeg van USD 36,3 miljard in het eerste kwartaal vorig jaar naar USD 37,5 miljard het afgelopen kwartaal. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op een winst van USD 0,63 per aandeel op een omzet van USD 37,3 miljard.

Kroger verwacht in 2018 een vergelijkb­are omzetgroei, exclusief brandstofv­erkopen, van 2,0 tot 2,5 procent. Daarnaast verhoogde de supermarkt­keten de onderkant van zijn winstverwa­chting voor het hele boekjaar. Kroger voorziet dit boekjaar een winst per aandeel van USD 3,64 tot 3,79 per aandeel, waar eerder nog werd uitgegaan van een winst van USD 3,59 tot 3,79 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachtin­g variëren van USD 2,00 tot 2,15. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste winst van USD 1,95 tot 2,15 per aandeel. Het aandeel Kroger steeg gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs met 8,4 procent. (Beursduive­l/Foto: Courier Journal)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname