Times of Suriname

Drugsgebru­ik jongeren Latour neemt toe

-

3$5$0$5,%2 :DQKRSLJH RXGHUV YDQ /DWRXU ]LMQ WHQ HLQGH UDDG GRRU GH WRHQDPH YDQ GUXJVJHEUX­LN GRRU KXQ NLQGH UHQ +HW JDDW LQ GH]H RP KHW JHEUXLN YDQ GH GUXJVVRRUW 'DDUQDDVW NRPW KHW JHEUXLN YDQ RQGHU DQGHUH [WF PDULKX DQD HQ KDVM QRJ VWHHGV YRRU RQGHU GH MRQJHUHQ

9olgens :ilgo .oster centruPco|rdinator van stichting 6tibula is het gebruik van deze drugs onder de jongeren in /atour en oPgeving sinds vorig jaar toegenoPen. 9anZege het feit dat het spul zo gePakkelij­k in de handen van kinderen koPt Zeten de ouders niet Zat ze Poeten doen Pet hun kinderen. De stichting is verzocht een oplossing voor dit probleeP te zoeken. “Drugsgebru­ik onder de jonge generatie is echter geen nieuZ fenoPeen en koPt haast in elk land voor. 0aar Zanneer Ze in ons geliefd land Perken dat kinderen van acht en tien jaar sukru gebruiken dan Poeten Ze Zel aan de bel trekken. .inderen zijn Pakkelijk te bewnvloede­n vooral als ze tot een bepaalde groep Zillen behoren. =e doen dan Pee oP zogenaaPd µfa\a¶ of µtof¶ te zijn´ zegt .oster. 2P een oplossing voor dit groeiend probleeP te zoeken

sukru.

heeft de stichting Pet de politie van /atour afgestePd oP op vooral de lagere scholen inforPatie te verstrekke­n aan leerlingen over het gebruik van de drugssoort sukru. (r zal dan vanaf juni gedurende een Zeek inforPatie Zorden verstrekt aan leerlingen over Zat de gevolgen zijn bij gebruik van deze drug. 2ok zullen leerlingen duidelijke instructie­s krijgen over hoe zij het gebruik van sukru kunnen herkennen bij hun Pedeleerli­ng. .oster vindt het heel belangrijk oP deze drugssoort geheel uit te roeien in 6urinaPe daar de toekoPst van de jongeren erPee verpest Zordt.

 ??  ?? Ziploczakj­es met de vloeibare vorm van de partydrugs sukru zijn nu in omloop. Deze drugs worden vooral in de buurt van lagere scholen in Paramaribo verkocht.
Ziploczakj­es met de vloeibare vorm van de partydrugs sukru zijn nu in omloop. Deze drugs worden vooral in de buurt van lagere scholen in Paramaribo verkocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname