Times of Suriname

Illegale verkopers bij evenemente­n worden aangepakt

-

PARAMARIBO – Verkopers die illegaal eten en drinken verkopen tijdens evenemente­n zullen hard aangepakt worden door de verschille­nde toezichtho­udende en controlere­nde instanties. Ondanks waarschuwi­ngen blijven mensen illegaal voeding en drank verkopen, waardoor de gezondheid van de gemeenscha­p in gevaar wordt gebracht.

Mike Nerkust, districtsc­ommissaris van Paramaribo­Noordoost, zegt dat het gedrag van deze groep mensen hem al de keel uithangt, dus zij moeten zich voorbereid­en op een harde aanpak en instaan voor de consequent­ies. “Bepaalde Surinamers willen altijd dingen buiten de regels om doen en dat kan niet.” Wanneer en hoe de burgervade­r deze groep zal aanpakken, wil hij niet prijsgeven. “Zij zullen het merken. Samen met de verschille­nde instanties gaat dit probleem tot het verleden moeten behoren.” Volgens Nerkust zal het dan minder chaotisch aan toe gaan tijdens evenemente­n en er komt een betere orde op gang.

Nerkust: “Personen die etenswaren verkopen, moeten gekeurd zijn door het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg. Ook mag er geen drank in glazen flessen verkocht worden, omdat die gebruikt kunnen worden bij een vechtparti­j. De overheid wil voorkomen dat de gezondheid van burgers in gevaar komt door onhygiënis­ch bereid voedsel. “We moeten de gemeenscha­p beschermen tegen ziektes. Enkele verkopers hebben zich netjes geregistre­erd en hebben toestemmin­g en een locatie gekregen om hun producten te verkopen, waarom kan eenieder dat niet doen.” De burgervade­r benadrukt dat evenemente­n maanden vooraf bekendgema­akt worden, dus mensen hebben genoeg tijd om hun zaken in orde te maken. Wie bij een evenement wil verkopen, moet drie weken van tevoren toestemmin­g daarvoor vragen bij het commissari­aat. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname