Times of Suriname

OM presenteer­t strafeis tegen vier verdachten

-

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) presenteer­de deze week zijn strafeis tegen Damien V, Awinash L, Ganesh L en Ricardo M voor beroving en inbraak.

Tegen Damien V werd anderhalf jaar celstraf geëist voor een beroving. Hij trok eerst aan de tas van een vrouw, maar zij hield die stevig vast. Daarna rukte hij haar halskettin­g weg en maakte zich uit de voeten. De officier van justitie zegt dat Damien V, Ganesh L en Awinash L aan de Emile Boutersest­raat werden aangehoude­n. Bij fouillerin­g werd een deel van de ketting op Damien V aangetroff­en. Hij gaf toe het slachtoffe­r te hebben beroofd. Het andere deel van de halskettin­g dat hij had overhandig­d aan de verdachte Awinash L, werd ook gevonden. Hij gaf verder aan dat Ricardo M hem op de kruising van de Kwattaweg en Rosalinast­raat afzette om de halskettin­g weg te rukken. Ganesh L was niet ter plaatse. Hij zou zijn kompanen brengen om de ketting te verkopen. Het slachtoffe­r herkende Damien V positief. Volgens de vervolging­sambtenaar was er een nauwe samenwerki­ng tussen Damien V, Awinash L en Ricardo M om de ketting weg te rukken. Tegen Awinash L is twee jaar celstraf geëist. Hij zou behalve de beroving ook betrokken zijn geweest bij een inbraak waarbij een compressor werd weggenomen. Awinash L bekent het strafbare feit.

Bij Ganesh L zijn de inbraak en beroving niet bewezen, maar wel opzethelin­g. Hij verklaart dat Awinash L hem vroeg om Damien V te brengen, zodat die een halskettin­g zou wegrukken. Awinash L zei hem dat Damien V een beroving had gepleegd. Tegen Ricardo M werd twaalf maanden celstraf geëist, waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar en gevangenne­ming. Bij hem is opzethelin­g van een compressor bewezen en medeplicht­igheid aan een halskettin­groof. Raadsman Harold Belfor betoogde dat Damien V heeft toegegeven. Hij vroeg de rechter om de strafeis te matigen. Op 15 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname