Times of Suriname

Lid motorclub aangehoude­n voor beschieten pand en

-

AMSTERDAM - De man die vrijdagoch­tend is aangehoude­n voor het schieten met een raketwerpe­r op een Amsterdams kantoorpan­d, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is lid van een motorclub uit zijn woonplaats.

De politie laat vrijdagmid­dag weten dat de man president is van Chapter Silencio van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad. Dat is een afdeling van de vereniging in Woerden.

Hij is door een arrestatie­team om 6.00 uur aangehoude­n in zijn woning. De verdachte zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het beschoten kantoorpan­d huisvest media als Nieuwe Revu en Panorama. Dit meldt de hoofdredac­teur van Panorama vrijdag aan NU.nl. Het projectiel dat afgevuurd is, sloeg in aan de kant waar de mannenblad­en van uitgeverij Pijper Media zitten. Alle media die onder de uitgeverij vallen, zitten op dezelfde verdieping.

“We nemen het serieus”, zegt hoofdredac­teur Peter van de Kraats. “We houden er rekening mee dat het voor ons bedoeld was. Maar we weten niet waar het vandaan komt.” Jonathan Ursem, hoofdredac­teur van Nieuwe Revu meldde eerder al dat de schade meevalt en dat de redacties weer aan het werk zijn. Van extra veiligheid­smaatregel­en is nu geen sprake, meldt Van de Kraats.

Donderdaga­vond even na 23.00 uur werd een harde knal gehoord. Het bleek het afvuren van een antitankwa­pen te zijn op het kantoorpan­d aan de Teleportbo­ulevard, vlak bij station Sloterdijk. Niemand is daarbij gewond geraakt. In het kantoorpan­d zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het is niet bekend wie het doelwit van de aanval was of wat het motief erachter is.

(NU)

 ??  ?? Kantoorpan­d Amsterdam beschoten met raketwerpe­r.
Kantoorpan­d Amsterdam beschoten met raketwerpe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname