Times of Suriname

$OLQD ZLOGH PRRLH WDQGHQ HQ RQWZLNNHOG­H JH]RQGH VQRHS

-

Alina 0orse was amper zeven jaar toen ze op het idee kwam om snoep te maken die niet schadelijk is voor haar tanden. Van haar ouders kreeg ze voordien nauwelijks snoep omdat het goedje haar tanden te veel zou beschadige­n. Zes jaar later, op dertienjar­ige leeftijd, maakt Alina ongeveer miljoen dollar winst met haar eigen snoepbedri­jf Zollipop.

³:aarom kunnen we geen gezonde lolly maken die goed is voor mijn tanden, zodat ik wel snoep mag eten"´, vroeg de zevenjarig­e Alina in aan haar vader. Alina besloot die dag om een nieuwe snoepsoort uit te vinden die wel gezond is voor de tanden. *isteren schreef de dertienjar­ige 0orse geschieden­is met haar bedrijf Zollipop.

Het gezin van 0orse bespaarde ongeveer , dollar om het bedrijf te kunnen financiere­n bij de opstart. Volgens 0orse duurde het ongeveer twee jaar om de producten te ontwikkele­n. Dat deed ze in samenwerki­ng met haar tandarts en mondhygisn­ist. Het doel was om de perfecte snoepprodu­cten te maken die niet alleen goed smaakten, maar die de consument ook gezonder lieten glimlachen. De ingredisnt­en in de producten die Zollipop verkoopt, zijn onder meer [ylitol en erythritol. Die elementen beschrijft 0orse als volledig natuurlijk­e suikervrij­e zoetstoffe­n die de pH in de mond verhogen en het tandglazuu­r versterken.

De eerste Zollipops werden in

verkocht en momenteel verkoopt het bedrijf zijn producten in grote warenhuize­n, waaronder :almart, .roger, :hole )oods en Amazon. De prijzen op Amazon voor de producten van Zollipop varisren van ongeveer tot

dollar. 0orse heeft drie verschille­nde assortimen­ten ontwikkeld Zollipops, Zolli Drops en Zaffi Taffy. Smaken zijn aardbei, ananas en sinaasappe­l. 2ndanks dat 0orse nu al steenrijk is, wil ze toch nog naar de universite­it om daar meer kennis over het bedrijfsle­ven op te doen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname