Times of Suriname

6ODFKWLQJ YLVVHUV *X\DQD NRQGLJW GDJ YDQ QDWLRQDOH URXZ DI

-

G8<$1$ Guyana is vandaag in diepe rouw door de moord op vissers in 6urinaamse wateren ongeveer zeven weken gele den. 3resident David Granger maakte vrijdag bekend dat hij 25 juni heeft afgekondig­d als een µdag van nationale rouw¶. Op deze dag van nationale rouw zal Guyana de slachtoffe­rs, die zijn afgeslacht door meedogenlo­ze zeepiraten herdenken. 6taatsgebo­uwen zijn dus verplicht om µalle vlaggen halve mast te laten wapperen¶ als teken van solidarite­it met de nabe staanden. De slachtoffe­rs die zullen worden herdacht, werden gedood tussen 27 april en 3 mei.

1akool ‘)yah’ 0anohar en 3remnauth ‘6anbad’ 3ersaud moeten voor de *uy anese rechter verschiMne­n oS verdenking van moord. De 6urinaamse autoriteit­en hebben ook enkele verdach ten oSgeSakt. De dodeliMke aanval wordt beschouwd als een vergelding­sactie voor de dodeliMke aanslag oS de broer van 0anohar die in 6uriname woonde. Het slachtoffe­r werd doodgescho­ten biM ziMn huis in 3aramaribo. 0anohar is vol gens de *uyanese recherche de hooIdverda­chte in deze zaak, omdat hiM de oSdracht voor de dodeliMke aanvallen zou hebben gegeven.

9olgens Kaieteurne­wsonline, is de 6urinaamse recherche nog bezig met het onderzoek. 0omenteel wordt een *uya nese visser die oS Muni werd gearrestee­rd oS /elydorS, ondervraag­d. De verdachte, %olo, Srobeerde te ontsnaS Sen toen eenheden van de So litie het huis waarin hiM zich schuilhiel­d, omsingelde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname