Times of Suriname

Coric stunt tegen FeGerer in +alle

- Badou Ndiaye van Senegal probeert hier door middel van een bicicleta het net te vinden. (Foto: Goal)

7(11,6 %orna Coric heeft gisteren voor een grote stunt gezorgd bij het A73 toernooi van Halle. De ongeplaats­te Kroaat was in de finale op het Duitse gras te sterk voor negenvoudi­g toernooiwi­nnaar 5oger Federer, die de eerste plaats op de wereldrang­lijst weer kwijtraakt aan 5afael 1adal.

De jarige Coric had iets meer dan twee uur nodig om af te rekenen met de vijftien jaar oudere Federer ,

en .

De nummer van de we reld had nog niet eerder een toernooi op gras gewonnen. Federer geldt juist als een van de beste grastennis­sers ooit. De Zwitser had voor de finale in Halle twintig wedstrijde­n op rij gewonnen op de snelle ondergrond.

Coric, die in de finale elf aces sloeg en maar ppn keer zijn servicebeu­rt inleverde, boekte de tweede toernooize­ge uit zijn carriqre. ,n was hij de beste bij het graveltoer­nooi van 0arrakesh.

Federer stond voor de twaalf de keer in de finale van Halle. Het was na /le\ton Hewitt en Haas de derde keer dat hij de eindstrijd verloor. ,n , , ,

, , , , en zegevierde hij in de finale. De Zwitser heeft nu zeven van zijn zeventig wed strijden bij het Duitse toernooi verloren.

Door zijn zeldzame nederlaag in Halle blijft Federer op toernooize­ges op het hoogste niveau staan. De twintigvou dig *rand 6lam winnaar kan daardoor op :imbledon niet de mijlpaal van honderd eind zeges bereiken.

:imbledon begint volgende week maandag. Federer won het *rand 6lam toernooi in /onden al acht keer in , , , , , , en .

Federer won vorige week het toernooi in 6tuttgart, waar mee hij de koppositie op de wereldrang­lijst had heroverd op 1adal. De 6panjaard zal maandag de ranking weer aan voeren.

(NS) 92(7%A/ De clash tussen 6enegal en -apan in *roep H van het :K in 5usland is gisteren in een remise ge eindigd. ,nvaller Keisuke Honda bezorgde de Aziaten in de slotfase een punt . *roep H ligt door de remise nog volledig open.

6enegal en -apan maakten er in -ekaterinen­burg een lek ker potje van. De wedstrijd was erg open, mede omdat de openingstr­effer al na elf minuten was gevallen. 6adio 0anp tikte van dichtbij bin nen, nadat doelman (iji Kawashima de bal niet had weten te klemmen.

1og voor de pauze werd het gelijk. 7akashi ,nui krulde met rechts mooi binnen in de verre hoek. 2ok na de pauze was de wedstrijd ver makelijk, met kansen over en weer. -apan raakte de lat en kort daarna schoot 0oussa :agup hard en hoog de binnen voor 6enegal. De pas negentienj­arige :agup werd daarmee de jongste Afrikaanse doelpunten­maker ooit op een :K. 6enegal, dat z¶n eerste groepsduel met

won van 3olen, wist de drie punten uiteindeli­jk niet over de streep te trekken. 9ijf minuten na zijn invalbeurt tekende Honda voor de eind stand.

,n *roep H gaan 6enegal en -apan nu samen aan kop met vier punten. %eide landen hebben goede papieren om de achtste finale te bereiken.