Times of Suriname

(nJeland Eoekt Jrootste :. oYerZinnin­J

-

92(7B$/ - (ngeland heeIt zich zondagmidd­ag op zeer overtXigen­de wijze geplaatst voor de achtste finales van het WK. +et armetierig­e 3anama werd getrakteer­d op een historisch­e nederlaag - . +arr\ Kane was de grote man met een hattrick.

9anaI minXXt ppn was het dXidelijk welke ploeg met de drie pXnten aan de haal zoX gaan in speelstad 1izhn\ 1ovgorod. 3anama hield Belgis in de eerste groepsweds­trijd nog lange tijd in bedwang, maar daar was tegen (ngeland geen sprake van. 1a acht minXten was het voor de eerste keer raak. -ohn 6tones kopte geheel vrijstaand de - binnen. Dat was het startschot voor een doelpXnten­regen. In de

ste minXXt ging de bal op de stip, waarna Kane de penalt\ in de krXising ramde. 9oor rXst vielen nog drie doelpXnten -esse /ingard krXlde de bal in de krXising, 6tones was het eindstatio­n van een ingenieXze variant Xit een vrije trap en Kane benXtte zijn tweede straIschop.

1a rXst haalde (ngeland de voet van het gaspedaal en kon 3anama, dat de harde overtredin­gen niet schXwde, iets meer in de wedstrijd komen. 7och kwam (ngeland nog op

- . 0et meer gelXk dan wijsheid carambolee­rde de bal via de hak van Kane in het 3anamese doel. +et was de eerste keer dat (ngeland zes keer scoorde in een WK-dXel. Kane werd vervolgens meteen gewisseld, waarna de wedstrijd zich naar het einde sleepte. Wel viel er nog ppn keer te jXichen. 3anama redde tien minXten voor tijd de eer via )elipe Balo\, die de allereerst­e WK-treffer voor zijn land liet noteren.

Door de zege zijn (ngeland en Belgis al zeker van de achtste finales. De twee toplanden treffen elkaar donderdag.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname