Times of Suriname

FIFA start onderzoek naar Duitse officials

-

92(7B$/ - De disciplina­ire commissie van de )I)$ is zondag een onderzoek gestart naar twee DXitse oIficials, omdat zij zaterdag na de late, winnende treffer van 7oni Kroos in het WK-dXel met =weden - provoceren­d zoXden hebben gejXicht. De )I)$ meldde gisteren dat het gaat om 8li 9oigt, die bij de DXitse ploeg de contacten met de tv-media regelt, en *eorg BehlaX, die onder meer verantwoor­delijk is voor de logistiek rondom µDie 0annschaIt¶. De =weedse bondscoach -anne $ndersson was zaterdag woedend, omdat een aantal DXitsers zich na de crXciale goal van Kroos onsportieI zoXden hebben gedragen richting de =weedse bank.

³6ommige DXitse spelers en IXnctionar­issen renden na de

- onze kant op, maakten allerlei gebaartjes en maakten ons belachelij­k. Daar heb ik me bijzonder aan gestoord. Waar is het respect"´, zei $ndersson na de wedstrijd. De rXzie leidde tot het nodige dXw- en trekwerk langs de lijn. $ndersson ging verbaal de strijd aan met de DXitse teammanage­r 2liver Bierhoff.

9olgens de =weedse krant Aftonblade­t begon het gerXzie omdat 9oigt na de goal in zijn handen klapte en zijn vXist balde in de richting van de =weedse bank. Dat leverde een stevige reactie op bij de 6candinavi­srs.

³+et is voetbal, het was een emotionele reactie van mij´, reageerde 9oigt zondag tegen de DXitse krant Bild. ³0aar het had niet mogen gebeXren. Ik heb mijn e[cXses aangeboden.´

BehlaX benadrXkte ook dat hij nog op het veld zijn e[cXses had aangeboden tegen de leider van de =weedse WKdelegati­e. ³7oen ik mijn vXisten balde, had ik snel door dat ik te ver was gegaan´, zei hij tegen Bild. ³Dit past niet bij mij, maar het was een zeer emotioneel moment in de e minXXt en ik had mezelI even niet onder controle.´ De DXitse bond bood zondagavon­d al zijn e[cXses aan voor het gedrag van de officials. ³+et was een emotionele wedstrijd. $an het eind waren reacties en gebaren van onze officials in de richting van de =weedse bank te emotioneel´, schreeI de D)B op Twitter. ³Dat is niet hoe wij dingen doen. Daarvoor hebben wij ons verontschX­ldigd bij de =weedse trainer en zijn team. 6orr\.´

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname